Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın Cevapları Erişime Açıldı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) cevap kağıtları ve aday cevapları ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın Cevapları Erişime Açıldı

15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılan 2019-YKS'ye ait değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Sınav üç oturum halinde yapılmış, adaylar Temel Yeterlilik, Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi'nde başarılı olmak için ter dökmüştü.

Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesinde

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, gece saatlerinde YKS sonuçlarının açıklandığını Twitter hesabından duyurmuştu. Sınav sonuçlarına ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabiliyor.

1 soru iptal edildi

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Alan Yeterlilik Testi'nden 1 sorunun iptal edilerek, değerlendirme dışı bırakıldığı belirtildi.

Tercihler 23-29 Temmuz arasında yapılacak

Aday cevapları ve soruların doğru yanıtları, 10 gün "https://ais.osym.gov.tr" adresinden incelenebilecek.

Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve "Cevap Kağıdı Görüntüleme" ekranını seçerek, sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, yaptıkları işaretlemeleri, aday cevaplarını ve soruların doğru yanıtlarını görebilecek.

Ayrıca adaylar, cevapların ve cevap anahtarının yer aldığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru yanıtı ile ilgili soruya kendilerinin verdiği cevabı inceleyebilecek.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenecek. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilecek.

Görüntülenen sayfa, belge niteliği taşımayacak.

Adaylar tercihlerini ise 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137