1 Mayıs Altın Fiyatı

1 Mayıs bugün gram, yarım, tam, 22 ayar bilezik ve çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? İşte uzman yorumlarıyla birlikte tam, cumhuriyet, gram ve çeyrek altın fiyatlarında gelişmeler…

1 Mayıs Altın Fiyatı

Altın fiyatları ile ilgili son dakika haberleri piyasa gündemini takip edenler tarafından araştırılıyor.

1 Mayıs 2020 canlı ve güncel rakamlarla gram, yarım, tam, cumhuriyet ve çeyrek altın fiyatları…

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Ülkemizde en çok tercih edilen altın türleri arasında çeyrek altın vardır.

Çeyrek altın genelde düğünlerde bir numaralı armağan olarak da dikkat çeker.

Çeyrek altın bugün 609,30 TL'den alınırken 623,80 TL'den satılıyor.

YARIM ALTIN VE TAM ALTIN FİYATLARI

Yarım altın genelde uzun vadeli birikim aracıdır.

Yarım altın bugün 1.214,60 TL'den alınırken 1.246,60TL'den satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI

ALIŞ: 2.110,00

SATIŞ: 2.142,00

ATA ALTIN

ALIŞ: 2.492,50

SATIŞ: 2.550,50

ALTIN FİYATLARI UZMAN YORUMLARI! ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ?

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, "Ons altının 1.748 dolara çıktıktan sonra bir miktar gevşemesini normal karşılamak gerekiyor. Olumlu haber akışları nedeniyle altında aşağı doğru düzeltmeler olmaya devam edecektir. Tersi durumda pandemi nedeniyle dünya ülkelerinden gelecek olumsuz haberler de mevcut tabloyu ve ons fiyatlarını yeniden 1.700 dolar rakamlarının üstüne taşıyabilir." dedi.

"ALTIN FİYATLARINDAKİ BU DALGALI SÜREÇ BİR SÜRE DAHA DEVAM EDECEK"

Mustafa Atayık, altın fiyatlarındaki bu dalgalı sürecin bir süre daha devam edeceğini, altın ve para piyasalarının istikrara kavuşmasının biraz daha zaman alacağını söyledi.

Dünya ekonomilerinin, özellikle ikinci çeyrekte ciddi bir daralma yaşayacağını ifade eden Atayık, 3. çeyrekte önce hasar tespiti, ardından da yeni bir normalleşme sürecinin başlamasının beklendiğini kaydetti.

Mortgage krizinin piyasalarda derinleşmesiyle altının onsu Eylül 2011'de 1.921 dolarla tüm zamanların zirvesini görmüştü. Altın, Arap Baharı'yla birlikte başlayan ve halen devam eden Orta Doğu'da yaşanan siyasi ve askeri krizlerde yukarıya doğru dalgalanmaya devam etti. Aralık 2015'e kadar 4 yıllık sürede 1.046 dolar/ons seviyesine kadar gevşeyen altın, son 5 aydır ABD-Çin ticaret savaşları, ABD-İran gerginliği ve koronavirüs etkisiyle hızlı bir yükseliş eğilimi içerisine girdi. Dünya ekonomi ve siyasi tarihindeki bu önemli kırılımları bilmezsek 1969 yılında sadece 35,2 dolar olan ons altın fiyatının 5 yıl sonra yaşanan petrol krizinde 172 dolara çıkması ve 2011 yılında mortgage krizinin de etkisiyle tarihinin en zirve noktası olan 1.921 dolar seviyesine nasıl çıktığını izah edemeyiz."

GİZMEN NALBANTLI/GEDİK YATIRIM ALGORİTMİK İŞLEMLER MÜDÜR YARDIMCISI:

Hem dolar hem de ons altındaki yükseliş ile birlikte gram altın rekorlar kırmaya devam ediyor. Gram altında 370-373 TL bölgesinden bir düzeltme gelebilir. İlk etapta 362 seviyesi önemli. Bu seviye kırılmadığı sürece bir sonraki yukarı harekette 400-410 bölgesinin görülebileceğini düşünüyorum. Ons ve dolarda sert bir düzeltme ihtimalinde ise 330-350 bölgesinin alım için uygun bir bölge olduğunu düşünüyorum. Kısaca görüşüm 400-410 bölgesinin görülmesi yönünde.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137