Dolar kuru 10 Nisan Çarşamba günü dengeli bir başlangıç yaptı. Kurda 5,55 - 5,70 TL bandında dalgalanma sürerken, gözler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklayacağı reform paketine çevrildi. Bakan Albayrak bugün tarihi konuşmasını yapacak. Dolar kurundaki dalgalanmanın temelinde henüz netleşmeyen İstanbul seçimleri yatıyor. YSK'nın açıklamalarına göre dolar kurunda sıkılaşma ya da gevşeme yaşanıyor. Seçimin tekrarlanması ihtimali de dolar kurunu canlı tutuyor. Peki, 10 Nisan dolar kuru ne kadar? Euro ve Sterlin kaç TL? İşte güncel döviz kurları son durum!

DOLAR KURU NE KADAR OLDU? (10 NİSAN ÇARŞAMBA)

Dolar kuru 5,70 TL'nin altındaki seyrini sürdürüyor. Dolar kuru 09.15 itibarıyla 5,69 TL'den işlem görüyor. Piyasaların gözü kulağı Bakan Albayrak'ın yapacağı açıklamalarda... Öte yandan YSK'dan gelecek açıklamaya da gözler çevrildi. ABD ile yaşanan S-400 geriliminde de açıklamalar yakından takip ediliyor.

Başkan Erdoğan Rusya dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, S400'lerin teslimatının Temmuz ayından önceye de çekilebileceğini söyledi. Erdoğan dün yaptığı seçim açıklamasında ise, YSK'nın kararına saygı duyacaklarını ancak itira edilecek tüm konularda da gerekli başvuruların süreceğini söyledi. Erdoğan, yaşananların ardından İstanbul seçiminin yenilenmesi gerektiğini de söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un çok sayıda usülsüzlük nedneiyle seçimin yeniden yapılmasını talep edeceklerini söylemesiyle birçok karşılıklı açıklama geldi. Bahçeli de seçimin yenilenmesinin doğru olduğu görüşünü savunarak, "Vicdanlar rahatlatılmalı" dedi.

EURO VE STERLİN KAÇ TL?

Euro ve Sterlin'deki son durum da yakından takip ediliyor. Euro güne sakin başlarken 6,42 TL bandındaki seyrini sürdürüyor. Sterlin ise 7,44 TL'den işlem görüyor. Brexit süreci ile ilgili gelişmeler yakından izlenecek.