Tüm dünyayı sarsan koronavirüs krizi ile birlikte Beyrut'ta yaşanan patlamalar dolar fiyatını etkiledi. Ardından geçtiğimiz dün Merkez Bankası'nın likidite hamlesi etkili oldu. Dolar fiyatlarının düşüşü bugün de devam ediyor. Dolar kurundaki hareketlilik yakından takip ediliyor ve her gün dolar kaç TL oldu, önümüzdeki günlerde dolar yükselir mi sorularına yanıt aranıyor.

Koronavirüs salgını ve Beyrut'ta yaşanan patlamalar global piyasaları döviz kurlarını etkiledi ve ekonomistlerden sokaktaki vatandaşa hemen herkes dolar kurunu takip ediyor. Dün son olarak Merkez Bankası likidite hamlesi yaptığı için dolar fiyatları hareketlenmişti. Dolar bugün güne düşüşle başladı.

Dolar kuru, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 7,3442 seviyesinde hareket ederken; günü 7,3442 liradan kapattı.. Dolar kuru geçen hafta uluslararası piyasada hareketlilik gösterdi. Euro fiyatları ise geçen dün günü 8,6290 lira seviyesinde kapatmıştı

BUGÜN DOLAR KURU NASIL?

Doların geçen haftaki hareketliliği vatandaşları merakta bıraktı. Dolar bugün güne satış fiyatı 7,2601 liradan başladı. Dolar kurunda alış fiyatı olarak 12 Ağustos tarihinde 7,2242 lira belirlendi.

Euro bugüne dikey yönde ve satış fiyatı 8,5162 liradan başladı. Euro kurunda alış fiyatı olarak 12 Ağustos tarihinde 8,4688 lira belirlendi.

İngiliz sterlini ise güne 9,4593 lira satış fiyatı, 9,4593 alış fiyatı ile dikey yönde başladı.