15 Mayıs Altın Fiyatı

Altın fiyatları canlı 2020 rakamları ilgiyle takip ediliyor. Haftanın son işlem gününde altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Düne göre oran nasıl? İşte altın fiyatları hakkında bilinmesi gerekenler...

15 Mayıs Altın Fiyatı

Bugün altın almak ve ya altın satmak isteyenlerin sık sık sorguladığı altın fiyatları kaç TL? Gram altın fiyatı, çeyrek altın fiyatı, yarım altın fiyatı ve tam altın fiyatı ne kadar?

Güncel altın fiyatları bugün 2020 rakamları belli oldu.

 Anlık bir inen bir çıkan altın fiyatlarındaki değişkenlik devam ediyor.

Peki altının alış ve satış fiyatı kaç lira?

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış Fiyatı:382,00 TL

Satış Fiyatı:385,22 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış Fiyatı:620,80 TL

Satış Fiyatı:631,00 TL

YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış Fiyatı:1.242,00 TL

Satış Fiyatı:1.262,10 TL

TAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış Fiyatı:2.472,60 TL

Satış Fiyatı:2.516,70 TL

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Yılın ilk dört ayında tarihin en büyük dalgalanmalarından biri yaşandı. İlk çeyrekte düşen borsalar, nisan ayında yükselirken son dört ayda yüzde 34 ile en fazla kazandıran altın oldu.Getiride altının ışıltısı hissedilmeye devam ediyor. Yılın ilk dört ayında gram altın, yüzde 34 kazandırdı. Dolar kuru yüzde 17, Euro ise yüzde 14,64 yükseldi.

Borsa yüzde 11 değer kaybederken gümüş yüzde 16 düştü. Altına ilgi son üç yıldır yükselen ivmeyle devam ediyor. Riskten kaçış güvenli liman olarak değerlendirilen altının çok hızlı değer kazanmasını sağladı.

GRAM ALTIN FARKI

Altın dolarla fiyatlandığı için dolar artıkça altın da artıyor. Dünya standartlarında 1 ons altın yaklaşık 31,10 gram altına denk geliyor. Yani bugün 1.700 dolar seviyesinde fiyatlanan bir ons altın, 31,10’a bölündüğünde 1 gram altının yaklaşık fiyatı olan 54,6 dolara ulaşılır. Bu da 7,02 TL’lik dolar kuru ile hesaplandığında 383,7 TL seviyesine denk gelir.

Gram altın hem dolara hem de altına talep sürdüğü için zirve üstüne zirve yapmakta. Son üç yılda ortalama yüzde 34 performans düşük riskli yatırım araçlarında oldukça dikkat çeken bir oran. Altının yükselişine yol açan unsurların başında merkez bankalarının altın toplaması geliyor. Küresel bazda ticaret savaşları altını gözde yatırım enstrümanı olarak öne çıkardı. Merkez bankaları altın toplamayı durduracaklarını açıklamalarına rağmen altına ilgi sürdü. Koronavirüs salgınıyla altın yeniden zirveye oturdu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137