15 Nisan Dolar - Euro Fiyatları

Dolar - euro kaç TL? TCMB'de bugün gerçekleştirilecek Para Politikaları Kurulu'nda alınacak faiz kararı öncesi 15 Nisan 2021 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

15 Nisan Dolar - Euro Fiyatları

Piyasalarda, bu haftanın hatta ayın en önemli gündem maddesi olan Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün açıklanıyor.

Kritik karar öncesinde dolar/TL, dün gördüğü 8,10'un altındaki seviyelerini koruyor. Kur, 8,04-8,05 seviyelerinde değerlenirken Euro/TL ise 9,66 civarında işlem görüyor.

Dolar endeksi, üst üste 3 günlük düşüşün ardından bugün 91,6 seviyelerinde yatay seyrederken, euro/dolar paritesi 1,1980 ile önceki kapanış seviyesinin hemen altından alıcı buluyor.

Uzmanlar, artan jeopolitik riskler, çip krizi ve yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında vaka sayılarındaki yükselişin risk iştahını azalttığını belirterek, buna karşın ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüş ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın "tahvil alımlarının azaltılmasının, politika faizinin artırılmasından çok daha önce gerçekleşeceğine" dair sözle yönlendirmesinin gelişmekte olan ülke para birimlerini desteklediğini söyledi.

Yurt içinde faiz kararının dışında bütçe rakamları da yakından izlenecek. ABD'nin de bugün yoğun veri gündemi bulunuyor.

Bugün yurt içinde piyasalar TCMB'de yeni Başkan Şahap Kavcıoğlu ile ilk kez toplanacak Para Politikası Kurulu faiz kararı izleyecek. TCMB metninde yapılacak değişiklikler de yakından takip ediliyor.

Piyasa beklentisi faizde herhangi bir değişikliğin olmayacağı yönünde.

Geçen ayki PPK toplantısında politika faizi 200 baz puan artırılarak yüzde 17'den yüzde 19'a yükseltilmişti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137