16 Temmuzda Dolar ve Euro Kaç TL?

Cuma günü yüzde 1'den fazla artışla 5,77'ye kadar yükselen kur bu sabaha 5,71 civarında başladı.

16 Temmuzda Dolar ve Euro Kaç TL?

Türkiye piyasalarının kapalı olduğu dün 5,70-5,73 bandında dalgalanan

Dolar/TL bugün 5,71'den alıcı buluyor.

Euro/TL ise 6,43'te seyrediyor.

UYSAL: MANEVRA ALANI OLUŞTU

TCMB Başkanı Murat Uysal’ın temkinli duruşun devam edeceğini ancak bu sıkılığın makul ölçüde bir reel faizle sürdürüleceğini bildirmesinin ardından 25 Temmuz’daki PPK toplantısına yönelik faiz indirimi beklentilerine çok netlik kazandırmadığı belirtilen notta, “Faiz indiriminin şiddetine yönelik belirsizlik toplantı tarihi yaklaştıkça döviz kurları üzerinde daha baskın olabilir” denildi.

Uysal, finansal istikrara katkı sağlamak amacıyla zorunlu karşılıklar başta olmak üzere tasarruflarında bulunan araçları etkin bir şekilde kullanacaklarını söylerken; mevcut gelişmelerin para politikasında hareket için bir manevra alanı oluştuğuna işaret ettiğini belirtti.

Risk algısı ve belirsizliğin kurda yeniden 5.75 seviyesini ve üzerinin test edilmesine neden olabileceği, bu seviyenin üzerine yerleşmesi halinde ise kurun 5.88 seviyelerine yükselebileceği belirtilen İntegral’in haftalık değerlendirmesinde, TCMB’ye yönelik faiz indirme beklentileri ve mevcut gündem kurda oynaklığın yüksek olmasına neden olabileceği belirtildi. Buna göre borsada ise S-400 belirsizliği devam ettiği sürece yukarı tepkilerin güçlü ve kalıcı olmasının beklenmemesi gerektiği ifade edildi.

Teknik açıdan dolar/TL için 5,70'in altında kalıcılık sağlanması durumunda 5,65'in gündeme geleceğini ifade eden uzmanlar, 5,7550'nin direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019, 15:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137