17 Şubat Altın Fiyatları

Altın fiyatları, yükselen ABD Hazine tahvili faizleri ve güçlenen dolar ile birlikte sert bir düşüş kaydederek neredeyse 2021 yılının en düşük seviyesine ulaştı. Gram altın ise dolar/TL'deki yükselişin küresel altın fiyatlarındaki düşüşü dengelemesiyle 400 TL'nin hemen yukarısında sıkışmış durumda.

17 Şubat Altın Fiyatları

St. Louis Fed Başkanı James Bullard’ın salı günü "Bu yıl enflasyonda yükseliş bekliyorum" demesinden sonra ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri salı günü yüzde 8’e yakın yükselerek 1,32’e ulaştıktan sonra çarşamba günü 1,29 seviyesine geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise yüzde 1 yükseliş kaydetti.

Ons altın, haftaya 1.825 dolar civarında yatay bir seyirle başladıktan sonra salı günü yükselen ABD Hazine tahvili faizleriyle birlikte sert bir düşüş yaşayarak 1.790 doların altına geriledi. Ekonominin toparlamaya başlaması ons altın üzerinde baskı oluştururken güçlenen dolar da altın fiyatları için risk oluşturuyor.

GRAM ALTIN, 412 TL

Gram Altın, 412 TL  civarında başladıktan sonra kademeli bir düşüş ile 403 TL civarına kadar geriledi. Küresel altın fiyatlarındaki sert düşüşe rağmen, doların güçlenmesiyle yükselen dolar/TL’den dolayı, gram altın fiyatları ons altın kadar sert bir düşüş kaydetmedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137