Pentagon'dan dün gece gelen "Türkiye ile F-35 işbirliği askıya alındı" açıklamasına karşın, dolar/tl kurunda olumlu seyir sürüyor. Dolar/TL, 5,70'in altında hareket ediyor.

Bankalararası piyasada dün 5,70'in altına inen dolar bugün 5,69 seviyelerinde dengelendi.

Euro/TL, 6,40'ın altında seyrediyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından dün akşam yapılan açıklamada, Türkiye'nin, S-400 alımından dolayı F-35 projesinden çıkarılması için sürecin başlatıldığı belirtilerek, "Bununla beraber ABD, Türkiye'nin stratejik ortaklığına halen çok değer vermektedir." denildi. Söz konusu gelişmenin ardından dolar/TL, düşüş eğilimini sürdürüyor.

Analistler, bugün yurt içinde kısa vadeli dış borç istatistikleri, yurt dışında İngiltere'de perakende satışlar, ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, Philedelphia Fed iş dünyası görünüm endeksi verileri, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları ve Endonezya ve Güney Afrika merkez bankalarının toplantılarının takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan dolar/TL için 5,65'in destek konumunda bulunduğunu, bu seviyenin altında kapanışlar olması durumunda 5,60'ın gündeme geleceğini ifade eden analistler, olası yükselişlerde 5,7250'nin direnç konumunda izleneceğini kaydetti.

MERKEZ'İN KARARI BEKLENİYOR

ABD ile ilişkilerin yakından izlendiği piyasalarda Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta yapacağı faiz toplantısı kurun yönünde belirleyici olacak.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Murat Uysal'ın ilk toplantısında faizde nasıl adım atacağı merak ediliyor.