Çok uzun yıllardır gelişen alışkanlıklar, sosyal hafıza ve ezberler kültürü oluşturur.

Bizim kültürümüzde de altın son derece değerli ve önemlidir.

Gram ve çeyrek altın fiyatları hakkında son dakika araştırmaları tüm hızıyla sürerken son detaylar da netleşiyor.

Özellikle düğün, nişan gibi törenlerde gelin ve damada altın hediye edecek vatandaşlar, çeyrek altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle gram altına yönelmiş durumda.

19 Nisan gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet altın fiyatları hakkındaki son dakika gelişmeleri burada...

19 NİSAN GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Son aylarda çeyrek altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşların dikkatinin gram altına yönelmesine neden oldu. Gram altın son zamanlarda en çok tercih edilen altın türleri arasında yer alıyor. Bugün 375,26 TL'den alınan gram altın 375,33 TL'den satılıyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın, ülkemizde en çok tercih edilen altın çeşitleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Çeyrek altın bugün 604,00 TL'den alınırken 617,80 TL'den satılıyor. Genelde uzun vadeli birikim aracı olarak satın alınan çeyrek altın düğünlerin de bir numarasıdır.

YARIM ALTIN FİYATLARI

Yarım altın genelde uzun vadeli birikim aracı olarak dikkat çeker. 19 Nisan yarım altın fiyatlarında son durum şu şekilde; 1.204,20 TL'den alınan yarım altın 1.235,30 TL'den satılıyor.

TAM ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR OLDU?

Tam altın da tıpkı yarım altın gibi uzun vadeli yatırım aracı olarak dikkat çeker. Tam altın fiyatlarında bugün son durum şöyle; 2.482,50 TL'den alınan tam altın 2.545,60 TL'den satılıyor.

CUMHURİYET ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Cumhuriyet altını ile çeyrek altın arasında görüntü itibarıyla benzerlikler olsa da Cumhuriyet altını hem daha ağır hem daha pahalıdır. Bugün Cumhuriyet altın fiyatlarında son durum şu şekilde; 2.411,60 TL'den alınan Cumhuriyet altını 2.470,00 TL'den satılıyor.