Yeni yıla girmemize günler kala toplumun farklı kesimlerinde farklı işlerde çalışanlar için maaşlara gelecek zamlar belli olacak. Her yıl düzenli olarak yapılan bu zamlar oransal olarak değişse de üç aşağı beş yukarı tahmin edilebiliyor. Peki, 2020 öğretmen maaşları ne kadar? Ücretli öğretmen maaşları 2020 yılında ne kadar olacak?

Memur kesiminin en büyük grubunu oluşturan, 1 milyon civarında sayısı bulunan öğretmenler haliyle memurlar arasında maaşı en çok merak edilen, maaşlarına yapılacak zam en çok araştırılan personeller olarak öne çıkmaktadır. Milli eğitim bakanlığına bağlı olarak çalışan ve devlet memuru olarak görev yapan öğretmenler için 2020 yılının başlangıcı beraberinde zam oranı %4 olarak karşımıza çıkacaktır.

Yapılan zam oranı görüşmeleri neticesinde 2020 ve 2021 yıllarının zam oranları belirlenerek yeni yılda öğretmenlere verilecek maaşların ne kadar olacağı da ortaya çıkmış oldu. Kendi aralarında mevcut olan kademe ve derecelerine bağlı olarak 2020 öğretmen maaşları çeşitlilik göstermektedir.

Göreve yeni başlayan ve en düşük derece olan 9/1 kademesinden maaş alacak öğretmenler ile kademesi en yüksek 1/4 derecesinden maaş alan öğretmenler arasındaki maaş farkı azımsanamayacak derecededir. Bu nedenle tam olarak hangi öğretmen kademesinin ne kadar bir maaş alacağına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerden farklı olarak ücretli öğretmen statüsünde çalışan öğretmenler maaşlarını ayın farklı tarihlerinde alabilmektedir. Aldıkları ücretin saat başı olarak nitelendirilmesi ve orta-ileri seviye gibi farklılıkların mevcut olması nedeniyle maaş ödemelerinde bazı gecikmelerle karşılaşılabilir. Normal şartlar altında maaş ödeme işlemleri aybaşında gerçekleştirilirken, saat hesaplama işlemlerinde sorunlarla karşılaşılması gibi durumlar ödeme işlemlerinin ileri tarihlere sarkmasına sebebiyet verebilmektedir.