Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından 5,70'in üzerinde işlem görüyor. Euro/TL de 6,50'nin üzerinde alıcı buluyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde dolar/TL 5,70 bandının üzerinde seyrediyor.

Euro/TL de 6,50'nin üzerinde işlem görüyor.

PİYASALARIN GÖZÜ MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINDA

Uzmanlar, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararlarının takip edileceğini bildirdi.

Merkez Bankası'nın TL'deki değer kayıplarının bir süredir durması ve bankanın son dönemde gerçekleştirdiği kuvvetli sıkılaştırmanın etkinin görülmesi nedeniyle politika faizini yüzde 24'te sabit tutması bekleniyor.

İtalya bütçesi ve Brexit süreci, küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ederken, dün yaklaşık 1,5 ayın en düşük seviyesi olan 1,1367'ye gerileyen euro/dolarparitesi bugün yüzde 0,24 artışla 1,1419 seviyesinde yer alıyor. Dolar endeksi ise yüzde 0,2 azalışla 96,23 seviyesinde bulunuyor.

Dolar/TL'de teknik açıdan 5,67'nin destek konumunda bulunduğunu ve bu seviyenin aşağı kırılması durumunda düşüşün ivmeleneceğini tahmin eden uzmanlar, 5,80-5,85 seviyelerinin ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.