29 Ağustos Dolar Fiyatları

Dolar fiyatları şu dakikalarda 7.33 TL seviyesinde hareket ederken, Euro fiyatları ise 8.72 TL seviyelerinde bulunuyor.

29 Ağustos Dolar Fiyatları

Dolar kuru, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 7.36 TL seviyesinde hareket ederken; haftanın son işlem gününe 7.34 TL seviyesinden başladı. Dolar kuru, gün içerisinde en düşük 7.2976 TL seviyesini, en yüksek ise 7.3783 TL seviyesini görürken; saat 16.50 itibarıyla 7.3393 TL seviyesinde hareket etti.

Euro fiyatları gün içerisinde en yüksek 8.7473 TL'yi görerek şu dakikalarda 8.7229 TL seviyesinde bulunuyor. Sterlin de aynı dakikalarda 9.7541 TL seviyesinde işlem görüyor.

 Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi yüzde 0.59 oranında düşüşle 92.45 seviyesinde, Euro/dolar paritesi ise şu dakikalarda 1.1883 seviyelerinde bulunuyor.

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 14.02 seviyesinde, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 13.21 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, yurt içinde ekonomik güven endeksinin ağustosta bir önceki aya göre yüzde 4,4 artarak 85,9 değerine yükseldiğini belirtti. Yurt dışında ABD'de kişisel gelir ve harcamalar başta olmak üzere açıklanacak yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildiren analistler, Jackson Hole toplantılarında bugün İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey'in konuşma yapmasının beklendiğini söyledi.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarında para politikası stratejisinde değişikliğe gidildiğini ve bankanın "ortalama" yüzde 2 enflasyonu hedefleyeceğini duyurduğunu ifade etti.

Fed'in yeni enflasyon hedeflemesi ile ilgili tartışma ve analizlerin piyasaların gündemini uzun bir süre daha meşgul edeceğini vurgulayan analistler, Jackson Hole toplantısından gelecek haberler ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere jeopolitik gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu dile getirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137