8 Mayıs Döviz Kuru

Dolar - Euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

8 Mayıs Döviz Kuru

Dün 6,20'ye kadar yükselen dolar/TL günü 6,15'te tamamladı. Kur bu sabah 6,16 civarında işlem görüyor.

Yılbaşından bu yana TL'nin dolar karşısında değer kaybı yüzde 14'ü aştı. Lira böylece sene başından beri Arjantin Pesosundan sonra en çok değer kaybeden 2. gelişen ülke para birimi oldu.

İstanbul'da seçimlerin yenilenme kararı kur hareketindeki en önemli faktör olurken ABD ile S-400 konusundaki gelişmeler ve jeopolitik riskler de piyasalarda yakından izleniyor.

Euro/TL de 6,90 civarında alıcı buluyor.

Küresel piyasalar ticaret savaşı endişeleri ile negatif seyrederken, ABD ve Çinli yetkililer arasında yarından itibaren hareketlenecek müzakereler yatırımcıların odağında yer alıyor.

Uzmanlar, ticaret savaşı endişelerinin yatırımcıların risk iştahını azalttığını ve buna bağlı olarak gelişmiş ülke tahvillerine talebin arttığını, gelişmekte olan ülke varlıklarının ise satış baskısı altında kaldığını ifade etti.

Yurt içinde, bugün Hazine nakit bütçe dengesi, yurt dışında ise İngiltere'de konut fiyatları ve ABD Merkez Bankası yetkililerinin konuşmalarının takip edileceğini kaydeden uzmanlar, dolar/TL'de 6,22'nin direnç olarak öne çıktığını söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137