ALES  Sonuçları Açıklandı!

Binlerce adayın heyecan içinde beklediği ALES sonuçları açıklandı! 19 Kasım'da yapılan sınavın ardından gözler ÖSYM'den gelecek olan açıklamaya çevrilmişti. ÖSYM yayımladığı takvime göre ALES sınav sonuçları hakkında tarih verdi. Bu gelişmelerin ardından ''ALES sonuçları ne zaman açıklanacak'' sorusunun yanıt buldu ve ALES açıklandı! ALES sonuçlarınızı haberimizin içinden sorgulayabilirsiniz...

ALES  Sonuçları Açıklandı!

19 Kasım Pazar günü yapılan ve binlerce adayın katılım sağladığı sınav için beklenen gün geldi, çattı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) geçtiğimiz günlerde yayınladığı duyuruda 2017 ALESsonuçları için tarih vermişti. Bu nedenle sabah saatlerinden itibaren binlerce kişi ÖSYM sonuç sistemi aracılığı ile ALES sınav sonuçları sorgulamaya başladı. Ve ALES sınav sonuçları açıklandı!

ALES  SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Heyecanla beklenen ALES sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. OSYM, binlerce kişinin katılım sağladığı sınav sonuçları için 21 Kasım Perşembe gününü işaret etmişti. Ve o gün geldi çattı. sonuc.osym.gov.tr adresinde sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanıyor.

ALES SONUÇLARI SORGULA

ÖSYM SONUÇ İLE ALES SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yukarıda bulunan bağlantıya tıklayarak sonuc.osym.gov.tr adresine ulaşabilirsiniz. Bu ekrandan TC kimlik numaranızı girererek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz

ŞAİBELİ ALES SONUÇLARI İÇİN İKİNCİ SINAV YAPILACAK

FETÖ'nün soru hırsızlığına yönelik soruşturmalar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) uzandı. 2005-2013 arasındaki ALES sorularının çalındığı tespit eden ÖSYM, bu dönemde yüzde 95 üzeri başarı elde eden ve üniversitelere yerleşen akademisyenleri eşdeğer bir sınava tabi tutacak. Eşdeğer sınavlarda başarısız olan akademisyenlerle ilgili soruşturma başlatılacak. ALES'teki başarı grafiği 2005- 2013 arasında anormal bir şekilde arttı. 2005'te ALES'te tam yapanların sayısı 100 civarındayken bu rakam 2009'da tam 200 kat arttı. FETÖ'nün neredeyse bütün sınavlarda kopya çektiği belirlenen 2009'da, ALES'te yalnızca 2 yanlışı olan aday sayısının 20 bin 290 olduğu belirlendi. Zamana karşı yarışılan bir sınav olduğu için tam yapanların oranının en fazla yüzde 5 olabileceği belirtiliyor. Uzmarmara göre 9 bin 550 adayın en az 8 bin 500'ünün sonucunda 'şaibe şüphesi' bulunuyor.

ALES NEDİR?

ALES'in açılımı, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'dır. Ülkemizde, lisans üstü eğitim ve akademik kadrolara atanabilmek için, ALES'e girmiş olmak ve başarılı sayılabilecek bir puan almış olmak gerekir. Lisansüstü eğitim için, ALES'ten alınması gereken minimum puan 55, akademik kadrolara atanabilmek için alınması gereken minimum puan 70'tir. Ancak her durumda bu puanlar yeterli olmayabilir, bazı üniversiteler lisansüstü eğitim için 55'ten fazla veya akademik kadrolara atanabilmek için 70'ten fazla puan gerektirebilir, ayrıca bazı akademik kadrolara atanabilmek için, adayların yabancı dil bilgisi seviyelerini de YDS sınavı ile kanıtlamış olmaları gerekir. Ve ayrıca bu sınavdan da 55 veya 70 üzeri bir puan almış olmaları gerekir.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 17:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137