Dünya piyasaları coronavirüs ve petrol fiyatlarındaki ani düşüşün etkisiyle alt üst olurken piyasalardaki hareketlik altın fiyatlarını da etkiledi

Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları yatırım yapanların yüzünü güldürürken, düğün yapacakları da kara kara düşündürdü.

ÇAKMAKÇI: HER DÜŞÜŞTE ALTIN ALMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, “Özellikle yılbaşından bu yana Altına baktığımızda %10’luk bir değer artışı, yani yıl başında altın 290 lira civarında iken, şuan güncel olarak 327 lira seviyelerinde. Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi Korona virüstür. Virüsten dolayı dünya piyasasına bakıyoruz. Demek ki Çin, Dünyaya hakimmiş gibi bir intibah bıraktı. O yüzden Çin piyasaları bitme noktasına gelince, pazarlar, ithalat, ihracat durdu. Kimse mal alıp satamadı. Satamayınca da özellikle, güvenli liman olarak tabir ettiğimiz Altında bayağı bir yükseliş oldu. Bunun başka bir sebebi ise, merkez bankasının almış olduğu faiz kararlarıdır. Yükseliş oranlarını sadece virüse dayandırmamak lazım. Özellikle iç piyasada Rusya ile olan gerilim oranları etkiledi. Bu çıkışların hemen düşeceği anlamına gelmiyor. Özellikle biz altın yatırımcısına her türlü fırsata çevirmelerini, yani her düşüşte altın almalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

KUYUMCU ESNAFI: KUYUMCULUK SEKTÖRÜNE BÜYÜK BİR DARBE VURDU

Kuyumcu esnafıda, “ Piyasalarda her hangi bir hareketlilik yok. bankaların altın alım ve satım yapmasının kuyumculuk sektörüne büyük bir darbe vurdu. Belirli bir dönemden sonra yükselmeye başladı. Bununda sebebi, politik riskler, korana virüs, Amerika da faiz indirimi nedeniyle Altın seçildi. Yatırımcılarda altını seçtiği için yükselmesi çok normal. Türkiye de yatırım yapanlara tavsiyemiz, bir alana yönelmemeleri gerekmektedir. Sadece borç alanlar bir alana yönelmeye çalışıyorlar” diye kaydetti.