Altın Piyasasına Güven Geldi

Referandumda 'Evet'in çıkmasıyla beraber altın piyasanın biraz daha rahatladığını belirten Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, piyasaların önüne güvenle bakacağını ifade etti. 

Altın Piyasasına Güven Geldi

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, referandum sonrası piyasalar ve altın fiyatları hakkında bilgi verdi. Çakmakcı, referandumda 'Evet'in çıkmasıyla kuyumcu esnaflarının önüne umutla baktığını söyledi.
Piyasaların rahatladığını vurgulayan Çakmakcı, “Bunun müjdesini verebiliriz. Ama düşüş veya yükseliş gibi şuana kadar bir durum yok. Önümüzdeki süreçte son durumu görebiliriz. Bir aylık süre içerisinde özellikle altın fiyatlarında yükseliş oldu. 2016’ın başında altının gramı 100 lirayken 2017’de 150 liraya çıktı. Bu da altının yüzde 50 pirim yapması demektir. Hakikaten çok pahalı. Bu bizim işlerimizde sıkıntıya sebep oldu. Altın alacaklar ve düğün yapacaklar anlamında talep düşüklüğüne sebep oldu” diye konuştu.

Referandumda Evet’in çıkmasıyla piyasaların önüne güvenle bakacağını belirten Çakmakcı, “Bizler de kuyumcu esnafları olarak önümüze umutla bakıyoruz. Şuan ülke olarak iç piyasada herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Bu da bizi ilerleyen günlere biraz daha umut ve güvenle bakmamıza sebep oluyor” dedi.
Altının her zaman yükselebileceğini belirten Çakmakcı, “Altın fiyatları yüksek, gidip altınımızı satalım düşüncesine sahip olanlar, geçmiş dönemde tecrübelerle hep zarar ettiler. Öyle bir hataya düşmesinler. İhtiyaçları varsa ihtiyaçları kadarını bozdursunlar. Altınlarını elinde muhafaza etsinler” diye ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2017, 16:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137