MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yarın saat 12.00'de KOBİ'lerimiz için bankalar birliğimizle 12 bankamızında katılacağı çok önemli bir kredi paketini açıklayacağız." dedi.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

"AĞUSTOS'TA PİYASALARIMIZDA ÖNEMLİ DALGALANMALAR YAŞADIK"

"Türk ekonomisi her geçen gün ağırlığını artırıyor. Ağustos'ta piyalasarımızda önemli dalgalanmalar yaşadık. Önemli bir mesafe katettik. Ekonomimizin sağlam altyapısı ile normalleşmeye ulaştık. Mali disiplin en önemli ekonomik çıpalardan biri oldu. Önceliğimizi ekonomideki kırılganlıkla mücadele olarak belirledik. İhracatımız tarihinin en yüksek rakamına ulaştı. Amaç kaliteli, yerli üretim kaynaklı büyüyen ekonomi. Türkiye'ye özgü bir saldırıyla karşı karşıya kaldığımız süreçte o günden çok daha fazla ve güçlü refleksler vererek bu süreci püskürttük.

"KUR, FAİZ VE ENFLASYON ATAĞINI PÜSKÜRTTÜK"

Yüzde 16'lara yakın işsizlik sürecine baktığınızda bugün pozitif bir büyümeyle yeni sistemin hızlı aksiyon, etkin bir karar alma süreciyle gerçekleştiğini bilmeliyiz. Kur, faiz ve enflasyon atağını püskürttük. Cari fazlaların etkisiyle yıl sonu itibariyle cari açıkta 20 küsür milyar dolarlı rakamlar gerçekleşeceğine inanıyorum.

"YEP HEDEFLERİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

YEP'in temel ilkelerinden biri değişim. Ülkemiz yapılandırmaya geçmiş durumda. Bütçe disiplininde sıkı duruşumuzu sürdüreceğiz. Birileri sürekli negatif algı hakim kılmaya çalışıyor. YEP hedeflerinden taviz vermeyeceğiz.

"MERKEZ BANKASINDAN HAZİNE'YE 37 MİLYAR LİRA GELECEK"

Merkez Bankasından Hazine'ye 37 milyar lira gelecek. Bütçede koyduğumuz rakamın çok daha üzerinde. Nisan yerine Ocak'ta bu rakamın hazineye devredilmesinin amacı piyasaya likiditenin hızlı bir şekilde sunulmasındandır.

"TOPLUMUN HER KESİMİNİ SEVİNDİRİYORUZ"

Dün açıkladığımız paketler kapsamında düzenli sosyal yardım alanın 80 TL elektrik faturası ödenecek. Kredi kartı borcunu ödemede güçlük çekenler için yeni kredi paketi açıklandı. Toplumun her kesimini sevindiriyoruz. Çok daha güçlü adımlarla ilerliyoruz. Halkbank'ın desteği ile yaklaşık 300-350 bine yakın esnafımızı kredilerden yararlandıracağız. Ticari alacak sigortasını uygulamaya başladık. Tüm KOBİ'ler yakında bu sigorta desteğinden faydalanacak.

"YARIN SAAT 12.00'DE AÇIKLAYACAĞIZ"

Devlet destekli alacak sigortası reformunu uygulamaya başladık. Bu uygulama devrim niteliğinde bir uygulamadır. Yarın saat 12.00'de KOBİ'lerimiz için bankalar birliğimizle 12 bankamızında katılacağı çok önemli bir kredi paketini açıklayacağız. Bu da reel ekonomimiz açısından çok önemli."