Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Çalışmalarımız var, hepsini çözeceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılan ara zammın ardından 3600 ek gösterge düzenlemesinin TBMM'de görüşüldüğünü söyledi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili de çalışmalarının olduğunu belirten Bilgin, "Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Sonra EYT de var. Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz" dedi.

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Çalışmalarımız var, hepsini çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete yapılan ara zammı açıklamasının ardından soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge düzenlemesinin TBMM'de görüşüldüğünü söyledi. Geri kalan düzenlemeleri de programlarına aldıklarını söyleyen Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili de çalışmalarının olduklarını belirtti.

Asgari ücretteki artışın yılbaşında yapılan zamla birlikte yüzde 95'lik bir orana ulaştığını kaydeden Bilgin, "Enflasyonist ortamda emekçileri koruyan bir düzenleme yapıldı" ifadelerini kullandı.

Halk TV'de yer alan habere göre Bilgin, kamuoyunun merak ettiği düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, hükümetin önünde bundan sonra çözülecek ilk sorunun 'sözleşmeli personelin' durumu olduğunu ifade etti.

İLK SIRADA SÖZLEŞMELİLER VAR, SONRA EYT'LİLER

Bakan Bilgin, EYT düzenlemesinin gündemlerinde olup olmadığıyla ilgili ise, "EYT ile ilgili çalışmalarımız da var" ifadesini kullandı.

Bilgin, "Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Sonra EYT de var. Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137