Bakan'dan Cam Filmi Çıkışı!

Araçlar için uygulanan cam filmi yasağı ile ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, bakanlık olarak görüşlerinin cam filmi yasağının kaldırılmasından yana olduğunu söyledi.

Bakan'dan Cam Filmi Çıkışı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araçlarda cam filmi kullanımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bakanlık olarak görüşümüz Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde cam filmi yasağının kaldırılmasından yanadır" dedi. Sabah'ın haberinde yer alan ifadelere göre Bakan Özlü'nün, açıklamaları şu şekilde;

"YASAĞIN KALDIRILMASINDAN YANAYIZ"

Taşıt camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları (cam filmi) yapıştırılması, 18 Temmuz 1997 tarihinden beri yasaklı bulunmaktadır. Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik'te (AİTM) 26 Ekim 2016'da yapılan düzenleme bahse konu durumu etkilemediğinden cam filmi yasağı, ilgili mevzuat gereği halen devam etmektedir. Bakanlık olarak görüşümüz Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde cam filmi yasağının kaldırılmasından yanadır. Bununla birlikte, gerçekleştirilen terör saldırılarında cam filmi uygulanmış araçların etkin bir terör unsuru olarak kullanılması, yaşanan can kayıpları ve bu meselenin Emniyet Genel Müdürlüğü açısından denetim güçlüğü yaratması; söz konusu düzenlemenin başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili kamu kuramlarınca tekrar gözden geçirilmesi mecburiyetini doğurmuştur.

"GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ DEVAM EDİYOR"

Konuya kalıcı bir çözüm getirilmesi amacıyla Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasındaki görüş alışverişine ve ortak teknik çalışmalara halen devam edilmektedir." (Kaynak: haberler.com)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Şah Mat
Şah Mat - 6 yıl Önce

Kaldırın kaldırın cam filmi neymiş, pezevenk işi, karı kız araca bindirip içinde alem yapıyorlar diğer söylenenler bahana yani (güneşten koruma, çocuk emzirme, cam dağılması vs. vs.) bunlar pezevenklerin kendi uydurmaları. yüzde doksanı fuhuş amaçlı film taktırıyor. Emniyet açısından kesinlikle kaldırılması güvenli olur.

Kadir
Kadir @Şah Mat - 6 yıl Önce

İyi de, yasağın kaldırılmasından yanaymış bakanlık. Yani yasak kaldırılırsa, cam filmi tamamen serbest olacak. Sen taktıranlar "karı kız" için taktırıyor demişsin, akabinde de kaldırılsın, daha iyi olur demişsin. Yani cam filmi yasağı kaldırılırsa, senin tabirinle "karı kıza" devam. "Yüzde doksanı fuhuş amaçlı film taktırıyor" söylemi çok saçma. Öte yandan, ülkenin vizyonsuzluğu o kadar büyük ki, her şeyi halletmişler, cam filmi derdine düşmüşler. Adamlar teknoloji üretiyor, çağ atlıyor, kansere çare buluyor, biz halen "Hocaaaam osurmak abdesti bozar mı, sakız çiğnemek orucu bozar mı, cam filmi yasak olsun mu olmasın mı" derdindeyiz. Vizyonsuzluk böyle bir şey.

Talat Dağaşan
Talat Dağaşan - 6 yıl Önce

Cam filmi takılması çok elzem bişey değil aslında, ama taktıranların da en azından araç içerisinin Emniyetin vaki yol kontrolleri veya izleme gibi durumlarda net olarak içinin görülmesi gerekli. Öyle karaböcek siyahı gibi cam filmi olmaz. O zaman amaç başka yönlere kayar.

NAİM
NAİM - 6 yıl Önce

CAM FİLMİ TERÖRİSTLER VE HOVARDALAR İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN. YASAKLANSIN.

Sevil
Sevil - 6 yıl Önce

Şah Mat adıyla yorum yapan arkadaşa kısmen katılıyorum, söyleminde gerçek payı yok değil yani.

SIRADAKİ HABER

banner137