Bakan Nebati'den Ayçiçek Yağı Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadele kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "Enflasyonla mücadele sabırlı ve kararlı olmayı gerektirmektedir, tüm kurumlar tam istişare ile çalışmaktadır. Bugün hiç bir şey yapmasak Temmuz ayına yetecek kadar ayçiçek yağı var." dedi.

Bakan Nebati'den Ayçiçek Yağı Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ayçiçek yağı stoklarının tükendiği iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati: "Son dönemde Ukrayna-Rusya arasındaki gerilime bağlı olarak enerji ve gıda fiyatlarındaki artış hızlandı.

Fiyat istikrarının sağlanması birinci önceliklerimizden birisidir. Fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi için Fiyat İstikrar Komitesi'ni aktif olarak kullanıyoruz.

'TEMMUZ AYINA YETECEK KADAR AYÇİÇEK YAĞI VAR'

Bugün hiç bir şey yapmasak Temmuz ayına yetecek kadar ayçiçek yağı var. Hiç kimsenin Türkiye'nin üzerinde oyun oynamasına izin vermeyiz.

Ülkede sanki bir yokluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bizim de Hazine olarak net bir operasyon çekeceğimizi herkes bilsin.

20 yıldır kimse hayat pahalılığı karşısında ezdirilmedi, bundan sonra da ezdirilmeyecek, bunun için her şeyi yapacağız.

Enflasyonla mücadele timimiz hareket halinde, kimsenin oyun oynamasına izin vermeyiz. Türkiye ekonomik modeli dünyaya örnek olacak.

ALTIN TASARRUF SİSTEMİ!

Kişi başına gelirimiz artacak, ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz, gelişeceğiz, büyüyeceğiz ve her türlü enstrümanı kullanmaya devam edeceğiz.

Çok ciddi bir şekilde döviz hesaplara girdi, çok ciddi bir şekilde TL bu entrümana giriş yaptı, son günlerdeki yaşananlara rağmen bu katılım devam ediyor.

Altın tasarruf sistemiyle mutlak suretle Türkiye'de atıl duran altını ekonomiye kazandıracağız. Bu hafta itibarıyla kamuyla iş yapan müteahhitlerimizin gecikmiş vergi borcu ile ilgili piyasayı rahatlatacak, daha da genişleyecek mahsuplaşmayı getirdik.

Hazine destekli kefalet sistemiyle şirketlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. KGF ile gerek ihracat, gerek yatırımda her türlü özveride bulunmaya ve yeni yeni kampanyalar açıklamaya devam edeceğiz. Türkiye yeşil dönüşümden geri kalamaz.

Yeşil dönüşümde her türlü adımı atacağız ve atmaya devam ediyoruz. Rusya-Ukrayna arasındaki gerginliğin ortaya çıkardığı gelişmeleri, risk ve tehditleri an be an izleyip, değerlendiriyoruz, her zorluktan sonra mutlaka bir kolaylık vardık, o kolaylığı göreceğiz mutlaka."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Palulu23
Palulu23 - 2 yıl Önce

Gözlerinden parlıyor ayçiçeği

Ayçiçek gibi bakan
Ayçiçek gibi bakan - 2 yıl Önce

Ale şirketi bilmem kaçıncı mağazasını açıyormuş bakan olduktan sonra..işler açılmış desenize

SIRADAKİ HABER

banner137