Birçok Ülkenin Çeliği Türkiye'de Test Edilebilecek

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, Türk firması MATİL A.Ş. sayesinde başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere 121 ülkede akredite, test ve analiz hizmeti olanağına sahip olduklarını bildirdi.

Birçok Ülkenin Çeliği Türkiye'de Test Edilebilecek

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği  Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 37,3 milyon ton çelik  üretimiyle dünyada 8'inci sırada yer aldığını aktardı.

2018 yılında 210 ülkeye 15 milyar 554 milyon dolarlık çelik ihraç  ettiklerini vurgulayan Ertan, sektör açısından da Türk firması MATİL A.Ş'nin çok  önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

Firmanın, yurt dışında daha yüksek maliyetlerle yapılan test ve  analizleri daha uygun şartlarda Türkiye'de yaptığı kaydeden Ertan, şu bilgileri  verdi:

"Türk çelik sektörü yakın geçmişte test ve analizleri için yurt  dışındaki laboratuvarlara her yıl milyonlarca dolar ödüyordu. MATİL A.Ş, çelik  ürünlerinde dünyanın en önemli belgelendirme kuruluşlarından UK Cares'in  İngiltere dışındaki tek yetkili test merkezi olma özelliği taşıyor. Türk firması  MATİL A.Ş. sayesinde başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere 121 ülkede  akredite, test ve analiz hizmeti alma olanağına sahip olduk."

MATİL A.Ş. Proje ve İş Geliştirme Direktörü Fatih Şatır ise firmanın  2012'de İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Yerleşkesinde 1800 metrekare çalışma  alanında kurulduğu kaydetti.

2017'den bu yana UK Cares Yetkili Test Merkezi olarak faaliyetlerini  sürdürdüklerini, 28 ülkenin çelik testlerini yapar hale geldiklerini belirten  Şatır, "Çelik üreticilerinin akredite, test ve analizlerde yurt dışına  bağımlılığını sona erdirdik." ifadesini kullandı.

210 Ülkeye İhracat

2017 yılında 11 milyar 430 milyon dolarlık çelik ihracatı  gerçekleştiren sektör, geçen sene, en büyük pazar olan ABD'nin çifte kotasına  rağmen  yüzde 36'lık artışına imza attı ve 15 milyar 554 milyon dolarlık dövizi  Türkiye'ye kazandırdı.

Halen 210 ülkeye ihracat yapan sektör, en fazla dış satımı İtalya,  ABD, İsrail, İspanya, Romanya, Belçika, Almanya, İngiltere, Kanada ve Yemen'e  gerçekleştirdi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137