BURS BAŞVURULARI BAŞLADI!

Vakıflar Genel Müdürlüğü "Ortaöğrenim Bursu" ve "Yükseköğrenim Bursu" başvuruları devam ediyor. Ortaöğretim öğrencilerine aylık 60 TL, yükseköğretim öğrencilerine aylık 250 TL, Türkiye'de eğitim gören yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise aylık 500 TL veriliyor. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

BURS BAŞVURULARI BAŞLADI!

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen "Ortaöğrenim Bursu" ve üniversite öğrencilerine verilen "Yükseköğrenim Bursu" başvuruları tüm hızıyla devam ediyor.

Elini çabuk tutup bursa başvuranlar sonuçları merak ederken henüz hiçbir işlemde bulunmayanlar ise "VGM burs başvuru nasıl yapılır?" sorusuna cevap arıyor.

İşte konu hakkında tüm detaylar...

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR YAPILABİLİYOR?

9 Eylül'de başlayan Ortaöğrenim Bursu başvuruları 9 Ekim tarihinde sona erecek. Yükseköğrenim Bursu başvuruları ise 15 Eylül'de başladı ve 30 Ekim tarihine kadar devam edecek.

VGM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları, kurumun web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden yapılıyor. Başvurular bilgisayar, akıllı telefon ve tablet üzerinden yapılabiliyor. Ancak akıllı telefon ve tabletlerde cihaz işletim sisteminin sürümünden kaynaklı sorunlar yaşanabiliyor. Bu nedenle başvuruların masaüstü bilgisayar ya da laptop üzerinden yapılması daha sağlıklı oluyor.

ÖNCELİK KİMLERİN?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir.

VGM BURSU NE KADAR?

Ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250 TL, Türkiye'deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 500 TL burs veriliyor.

BURS KAZANANLAR BİLGİLENDİRİLECEK

Burs kazanan öğrencilere tamamlamaları gereken belgeler, hesap numarası açtırma ve diğer işlemler ile ilgili olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü Bölge Müdürlükleri tarafından bilgi verilecek.

BURSLAR NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları sonuçlar açıklandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede ödeniyor. İlk burs ödemesi Ekim ayından, ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak yapılıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Levent AKIN
Levent AKIN - 5 yıl Önce

Ben asgari ücretle çalışan 4 çocuklu ve dördü de okula giden bir babayım, ağzımla kuş tutsam gökten başıma değnek düşer. Herşey zengine bu zamanda, bursu bize kim gösterir, zenginin çocuğu dururken.

SIRADAKİ HABER

banner137