Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında bu defa ASKON düzenlediği toplantıyla esnafları bilgilendirildi.

ASKON’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan İş Kur Müdürü Abdullah Balcı ve SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer, esnaflara programın detaylarını ve kendilerine sağlanan kolaylıklarını anlattı.

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı hakkında bilgi vermek üzere ASKON İl Temsilcisi Yakup Baş açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanımızın başlattığı proje kapsamında bilgi vermek üzere bir araya geldiklerini dile getiren Yakup Baş, “Biz bilgilendirme toplantılarımıza sürekli devam edeceğiz katılmak isteyen bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bugün 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günüdür. Bugün nedeniyle zamanında bizim için canlarını veren ecdadımızın ruhları şad olsun” dedi.  

Elazığ’da 25 Bin 500 İşsiz

Elazığ’da 25 bin 500 işsizin bulunduğunu ifade eden İşkur İl Müdürü Abdullah Balcı, “Öncelikle Çanakkale şehitlerimize Allah’tan rahmet, mekânlarını cennet, makamlarının ali olmasını niyaz ediyorum. Bu çalışma hayatında ki milli seferberlik kapsamında ASKON’dan gördüğümüz destek çok büyük bir önem arz etmektedir. Biz Elazığ İşkur Müdürlüğü olarak gerekli kurumları ziyaret ederek, istihdamın korunması, işsizliğin azaltılması yönündeki bilgilendirme çalışmalarımızı sürekli yapıyoruz. Elazığ’da 31 bölgede her gün İşkur stantları kurarak, bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Elazığ’da hiç işi olmayanların sayısı 25 bin 500 civarında ama biz 2.5 aylık bir dönemde 5 bin kişiyi istihdam ederek Elazığ’ın işsizlik sayısını düşürmüş bulunmaktayız” diyerek çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

773 Lirayı Devlet Ödüyor

SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer de yapılan bu çalışmalardan dolayı ASKON’ a teşekkürlerini bildiren Tuncer, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik projesi kapsamında artı 2 milyon iş imkanı sunuldu ve işverenlere de bir çok Venüsbet imkan sağlandı. Malumunuz 15 Temmuz’da darbe kalkışmasına teşebbüs edenler amaçlarına ulaşamadıktan sonra ekonomik sahada ikinci bir kalkışmaya teşebbüs ettiler. Dolar üzerindeki hareketlenmelerle ekonomide kalıcı bir hasar bırakmaya teşebbüs ettiler. Bizde bunun üzerine istihdam seferberliği ve kanun hükmünde kararnameyle işverenlere çok büyük imkanlar getirildi. Kısaca özetlemek gerekiyorsa özel sektöre ait 2016 Aralık ayında dönem bordrosunda yani sosyal güvenlik kurumuna bildirmiş oldukları prim hizmet belgelerindeki sayıya ilaveten artı istihdam da buradan geliyor zaten çalıştırdıkları İşkur’a kayıtlı işsizler olmak üzere ve geriye dönük üç ay içerisinde bildirilen sigortalıların vergi, işçi işveren sigorta primleri toplamda 773 lira tutan bir tutar işsizlik sigortası fonundan karşılanmaktadır” diyerek iş verenlere sağlanan bu imkanla ve avantajla imkanların artacağını bildirdi.