Cumhurbaşkan Erdoğan, Teknofest 2020 Ödül Töreni'nde Konuştu

Bu yıl ilk kez Gaziantep'te düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne((TEKNOFEST2020) katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarışmada dereceye giren gençleri ziyaret ederek, yapılan projelerine imza attı. Erdoğan'ın ödül töreninde bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkan Erdoğan, Teknofest 2020 Ödül Töreni'nde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

TEKNOFEST'in bir sonraki Gaziantep oldu. Gaziantep'ten yükselen heyecana ortak olmak istedik. Tüm yarışmacıları gönülden tebrik ediyorum.

Uzun bir ihmal edilmişliğin ardında ülkemizin her köşesini kalkındırırken üretmek isteyen herkese katkı sunduk.

Edirne'de roket bilimine merak salan evladımızın kendini göstereceği yer işte burasıdır.

Yapay zekadan siber güvenliğe kadar her alanda çığır açacak yenilikler burada tohumlanacak, filiz bulacak, kök ve boy salacak.

Amerika'daki yarışmada başarılı olan uydusu fırlatılan ekip, şimdi uluslararası alanda başarılı girişimlerde bulunuyorlar. Bu yıl ki yarışmacılarımızdan da önümüzdeki yıllarda başarılı olacak gençlerimiz muhakkak çıkacaktır.

İnsansız su altı sistemleri yarışmasında ipi göğüsleyen TEKNOFEST ekibi şimdi uluslararası alanda rekabet edecek özgün sistemler gelişiyor.

İki defa roket takımı birinciliği kazanan gençlerimiz bu başarılarını girişime dönüştürmeye hazırlanıyor.

Yapay zeka girişimi kuran gençlerimiz, TEKNOFEST'in lise seviyesi birincileriydi.

Ülkemizde hala birilerinin teknoloji hamlemizi küçümsediklerini görüyoruz. Onlara vereceğimiz en büyük cevap işte buradaki manzaradır.

İHA alanında bugün dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdik. İnşallah benzer başarıyı otomobil ve uçan arabalarda yakalayacağız.

Bizim medeniyetimiz, insan, ilim, irfan medeniyetidir. Sık sık maziden atiye köprü kurmak ifadesini kullanıyorum. Bu öylesine söylenmiş bir söz değildir.

Geleceğin teknolojilerini üretmek istersen tarihinizi bilirseniz, kendinize olan güveninizde artacaktır. Bilim araştırma. Araştırma kelimesinin tam tercümesi ise yeniden keşfetmektir. Teknolojiye gönül veren gençlerimiz bu alanların neresinden ilerlerse ilerlesinler başarılı olacaklardır.

Bu dünyada herkese yer var, yeter ki hayal edin. Şairin dediği gibi "Hep denedin, hep yenildin! Olsun gene dene, gene yenil! Daha iyi yenil!

Bu azmin sonu zafere çıkar.

***

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen TEKNOFEST'e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fuar alanına yanında bulunan küçük öğrencilerle birlikte girdi.

Öğrenciler ile sohbet eden Erdoğan daha sonra çeşitli kategorilerde gerçekleşen teknoloji yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve projelerin yer aldığı sergi alanını gezdi. Öğrencilerle sohbet edip, başarı dileyen Erdoğan, öğrencilerin hazırladığı alçak irtifa roket projelerine ise günün anısına imza attı.

Erdoğan verilen kalem ile birlikte roket alçak irtifa ve insansız hava aracı gibi kategorilerde dereceye giren öğrencilerin para çeki ve roket gövdesi gibi parçaları imzaladı.

Erdoğan öğrencilere başarılarının devamını diledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2020, 17:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137