Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 çıkışı: Tercih stratejik değil, ticari

Erdoğan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımına yönelik eleştirilere cevap verdi. Hava savunma sistemi ticareti üzerinden Türkiye'nin Batı'yla ilişkisinin sorgulanmasının yanlış olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Türkiye stratejik değil, tamamen ticari bir tercihte bulunmuştur" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 çıkışı: Tercih stratejik değil, ticari

Beştepe'deki 11. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımına ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"S-400'ler üzerinden Türkiye'nin Batı'yla ilişkisinin sorgulanması yanlıştır. Türkiye stratejik değil, tamamen ticari bir tercihte bulunmuştur. Ülkemizi bu tercihe zorlayan da müttefiklerinin uzlaşmaz tavrıdır. Ortak komite dahil, her türlü gayreti sergiledik."

"KİMSE KİMSEYİ ALDATMASIN"

"S-400'lerin NATO'ya ve F-35'lere zarar vereceğine dair hiçbir somut veri yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın."

NATO GENEL SEKRETERİ'NDEN S-400 AÇIKLAMASI: ENTEGRE ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ

Cuma günü Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemine ilişkin açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO, S-400 sistemini herhangi bir üye ülke savunma sistemine entegre etmeyi planlamıyor" demişti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2019, 16:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137