Doğal Gaz ve Elektrikte Destek Devam Edecek

Doğal gaz ve elektrikte sübvansiyon tutarının yüzde 70 arttığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Önümüzdeki yıl da dar gelirli ve orta gelirli hane halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Hükümetimiz bu konudaki politikasını kararlılıkla sürdürecek" sözlerini kullandı.

Doğal Gaz ve Elektrikte Destek Devam Edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Küresel petrol ve doğal gaz fiyatlarında yaşanan fiyat dalgalanmalarının yarattığı maliyet artışlarını vatandaşlara yansıtmamak için çalıştıklarını vurgulayan Bakan Nebati, şöyle devam etti:

"2021 yılında doğal gazda 69,3 milyar lira, elektrikte 11,5 milyar lira olmak üzere, toplamda 81 milyar liralık bir Hazine desteği ile hane başına yaklaşık 4 bin liralık sübvansiyon uyguladık. Bu yıl bu rakam 138 milyar lirayı bulmuş ve böylece sübvansiyon tutarı geçtiğimiz yıla göre %70 oranında artmıştır. Önümüzdeki yıl da dar gelirli ve orta gelirli hane halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Hükümetimiz bu konudaki politikasını kararlılıkla sürdürecek."

“710 MİLYAR METREKÜPLÜK DOĞAL GAZ REZERVİ HAYIRLI OLSUN”

Yerli enerji kaynaklarının geliştirilmesiyle sübvansiyon miktarlarının düşeceğini belirten Nebati, hedeflerinin hane halkı ve sanayicinin enerji maliyetini düşük tutmak olduğunu söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini paylaştığı, Türkiye'nin Sakarya ve Amasra Gaz Sahalarındaki toplam 710 milyar metreküplük doğal gaz rezervi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137