Dolar bu haftaya nasıl başladı?

Geçtiğimiz hafta 4,19 TL ile rekor kırmasının ardından gevşeyerek haftayı 4,09 seviyesinde kapatan dolar, yeni haftaya sakin başladı.

Dolar bu haftaya nasıl başladı?

İstanbul Kapalıçarşı'da 4,1010 liradan alınan dolar, 4,1030 liradan satılıyor. 5,0600 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 5,0620 lira olarak belirlendi. Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 4,0970 lira, avronun satış fiyatı ise 5,0520 lira olmuştu.

UZMANLAR PİYASALARIN DEĞİŞKENLİĞİ KONUSUNDA UYARIYOR

Hafta sonu Suriye'ye yönelik yapılan saldırı sonrasında dolar/ TL'de yukarı yönlü çıkışlarına devam etme potansiyelinin güçlendiğini belirten uzmanlar, haber akışının çok değişken olduğunu belirterek temkinli olunması gerektiğini belirtiyor.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dolar/TL'de 4.20 seviyesi önemli bir direnç noktası olmuş durumda. Suriye gerginliğinin, bu haftasonu gerçekleşen olayların devamı gelmeyeceği öngörüleri nedeniyle piyasada anlamlı bir etki yaratmıyor. Hatta büyük ülkelerin sıcak çatışma ihtimalinin ortadan kalkması ve bunun söylemlerle pekiştirilmesi önümüzdeki günlerde risk iştahını olumlu bile etkileyebilir" dedi.

JPMORGAN'IN PİYASA DEĞERLENDİRMESİ

JPMorgan tarafından yayımlanan değerlendirmede, "Trump, Rusya'dan tepki getirecek eşiği aşmadan kimyasal silah kullanımının kırmızı çizgisi olduğunu gösterebildi. Hisse piyasası Esad'a karşı ABD'nin uzun sürecek ve kapsamlı bir harekat başlatmasından endişeleniyordu. Bu şu anda pek olasılık dahilinde gözükmüyor" denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137