Dün Yükselişe Geçmişti, Yeni Güne Sakin Başladı

Dolarda dün öğleden sonra başlayan yükseliş bu sabah itibariyle durulmuş görülüyor. Dolar kuru, ilk işlemlerin ardından 3,79 TL seviyesinde dengelendi.

Dün Yükselişe Geçmişti, Yeni Güne Sakin Başladı

Doların küresel değer kaybı trendinin yavaşlaması ve ABD faizlerindeki yükselişle Türk Lirası dün benzer para birimleri genelindeki harekete paralel dolar karşısında değer kaybetti. Güne 3.75 civarında başlayan dolar kuru gün sonunda ise 3.80 TL sınırına kadar yükseldi. Bugüne bakıldığında ise sakin bir başlangıç izleniyor. Sabah ilk işlemlerin ardından dolar kuru 3.79 TL seviyesinde bulunurken, euro ise 4.6940 TL'de.

BORSA DÜN REKOR KIRDI

Borsa sabah saatlerinde rekorla başladığı haftanın ilk iş gününü yüzde 0,12'lik yükselişle kapanış rekorunu tazeleyerek tamamladı.

Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi 143 puanlık artışla kapanış rekorunu 120 bin 845'e taşırken, toplam işlem hacmi 7 milyar lira oldu. Kapanışta bankacılık endeksi yüzde 0,51 değer kaybetti, holding endeksi ise yüzde 0,09 arttı.

ENFLASYON RAPORU AÇIKLANIYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın ilk enflasyon raporunu bugün açıklıyor. TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, saat 10:30'da enflasyon raporunun detaylarını yapacağı sunumla paylaşacak.

Enflasyon raporu kadar, Başkan Çetinkaya'nın ekonomistlerin ve basın mensuplarının sorularına vereceği yanıtlar ve para politikasına ilişkin piyasaya vereceği mesajlar da önemli olacak. (Kaynak:haberler.com)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137