Ekonomide sevindiren gelişme! Beklentiyi aştı

Sanayi üretimi Mart'ta yıllık yüzde 2,2 azaldı, aylık bazda ise yüzde 2,1 arttı. Beklenti aylık yüzde 0,9 artış, yıllık yüzde 4,4 daralma yönündeydi.

Ekonomide sevindiren gelişme! Beklentiyi aştı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre sanayi üretimi Mart'ta aylık bazda yüzde 2,1 arttı, yıllık bazda yüzde 2,2 daraldı. Beklenti aylık yüzde 0,9 artış, yıllık yüzde 4,4 daralma olmasıydı. Mart'ta imalat sanayi sektörü endeksi yıllık yüzde 2,6 azaldı.

SANAYİ ÜRETİMİ BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE YÜZDE 2,2 AZALDI

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Mart ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,7 azaldı.

SANAYİ ÜRETİMİ BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 2,1 ARTTI

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Mart ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,1 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,2 artarken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,6 azaldı.

SANAYİ ÜRETİMİ BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI ÇEYREĞİNE GÖRE YÜZDE 4,8 AZALDI

2019 yılı birinci çeyreğinde takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,8 azaldı. Bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise yüzde 1,7 arttı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137