Milyonlarca emekli vatandaş yeni zamlı maaşlarını bu ay itibariyle alacak. Aralık enflasyonu açıklandıktan sonra emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da netleşmişti. En düşük emekli maaşları belli olduktan sonra bankalar da devreye girdi. Milyonlarca emekli ikinci promosyonu almaya hazır. 300-450 TL arası olan promosyonlar bazı bankalarda kampanyalar sayesinde 700 TL'ye kadar promosyon verebiliyor. Emekliler yüksek promosyon için neler yapabilir? Emekli maaşları ne zaman ödenecek? İşte gelen son dakika gelişmeleri...

3 YILLIK TAAHHÜT

Emekliler, dul ve yetimler banka promosyonu ile ek gelir elde ediyor. 3 yıllık dönem için maaşa göre en az 300, 375, 450 lira promosyon ödenirken, bazı bankalar kampanyalarla tutarı artırıyor.

Maaşını taşıyıp, ek ürünler kullanan emekliler için mevcut kampanyalara göre 700 liraya varan ödeme yapılıyor. Emekli aylığı bağlananlar, bankaya "Maaşımı 3 yıl sizden alacağım" taahhüdü vererek promosyonu alabiliyor. Promosyonun hayata geçtiği Mart 2017'de ödeme alan emekliler için ikinci promosyon dönemi de yaklaşıyor.

'KRİTERLER DEĞİŞSİN'

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, promosyonların düşük kaldığını belirterek, "Promosyonlarının gerçekçi bir kritere göre tespit edilmesini bekliyoruz" dedi.