Emekliye Çifte Zam Geliyor

12 milyondan fazla emekli bu yaz iki ayrı ikramiye ile 2 bin lirayı hesabında görecek. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon zammı alırken Memur emeklileri hem zam hem enflasyon farkına kavuşacak.

Emekliye Çifte Zam Geliyor

Emekliler için bu yaz önemli ödemelerin olduğu bir dönem haline gelecek. Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000'er lira ikramiye alacak olan emekliler ayrıca Temmuz ayından sonra da maaş artışı yaşayacak. Maaş artışı memur emeklileri için çifte zam anlamına da geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise hem enflasyon oranında zam alacak hem de ek ödemelerinde artış yaşayacak. Bu yaz gerçekleştirilecek gelir artırıcı gelişmeler şöyle olacak:

MAYIS SONUNDA İKRAMİYE

Mayıs ayının son günlerinde yani Ramazan bayramından önce 12,5 milyon emeklinin hesaplarına biner lira ikramiye ödemesi yapılacak. Ramazan bayramından önce emekli olanlar da bu paradan yararlanacak. İkramiye için herhangi bir yere başvurmaya gerek olmayacak. Para 27-31 Mayıs tarihleri arasında hesaplara geçecek.

SSK-BAĞKUR'LUYA EK ÖDEME

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı ile birlikte yeni zamlarına kavuşacak. Bu zamlar Temmuz ayına kadar gerçekleşecek 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak. Tahminler zammın yüzde 10'a yaklaşacağını gösteriyor. Emeklilerin ayrıca yüzde 4 oranındaki ek ödemeleri de bu zamla birlikte artacak.

MEMUR EMEKLİSİNE İKİ ARTIŞ

Temmuz ayında memurlar ve memur emeklileri yüzde 5 oranında toplu sözleşme zammı alacak. Bu zammın ardından oluşacak 6 aylık enflasyon farkı da artışa eklenecek ve hesaplara yatırılacak. Böylece memur emeklileri çifte zam almış olacaklar.

İKİNCİ İKRAMİYE AĞUSTOS'TA

Ağustos ayında ise Kurban Bayramı dolayısıyla ikinci ikramiyeler de emeklilerin hesabına yatırılacak. Mayıs'ta bin lira ikramiye alan emekliler bu kez 5-9 Ağustos tarihleri arasında bin lira daha alacak. Bu paralarda emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137