EmlakBank tek şube ile 4,6 milyar TL'lik büyüklüğe ulaştı

EmlakBank Genel Müdürü Deniz Aksu, "İlk yarı itibarıyla 4,6 milyar TL'lik aktif büyüklüğe ulaştık. Üstelik bunu sadece tek şube ile yaptık." dedi.

EmlakBank tek şube ile 4,6 milyar TL'lik büyüklüğe ulaştı

Türkiye Emlak Katılım Bankası (EmlakBank) Genel Müdürü Deniz Aksu, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İlk yarı itibarıyla 4,6 milyar TL'lik aktif büyüklüğe ulaştıklarını ve bunu sadece tek şube ile yaptıklarını söyleyen Aksu, şunları kaydetti:

"Piyasaya yaklaşık 1,7 milyar TL fon sağladık ve yıl sonu hedeflerine daha şimdiden oldukça yaklaştık. Yıl sonunda 1 milyar TL'lik sermaye piyasası ürünü ihraç etmeyi planlıyoruz. 8 milyar TL'lik bir aktif büyüklük hedefimiz var."

"YIL SONUNDA EN AZ 15 ŞUBEYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

Yıl sonunda en az 15 şubeye ulaşmayı, personel sayılarının 500 civarında olmasını hedeflediklerini belirten Aksu, "Biz Türkiye'nin Bankası olmak istiyoruz. Bu yüzden ilk yıl için belirlediğimiz 15 şubeyi, ülkemizin 7 bölgesini kapsayacak şekilde planladık." dedi.

EmlakBank Genel Müdürü Aksu, "Türk Bankacılık Sektörü güçlü finansal rasyoları ile ekonominin güçlü ve lokomotif sektörü olmayı sürdüreceğine dair inancı pekiştiriyor." ifadesini kullandı.

Deniz Aksu, ekonominin çarklarının daha rahat dönmesi için faiz oranlarının geri gelmesine, finansman maliyetlerinin düşürülmesine tüm ekonomik aktörlerin katkı vermesi, destek olması gerektiğine değindi.

"FAİZDE TEK HANELİ RAKAMLARA İNMEMİZ OLASI"

EmlakBank Genel Müdürü Aksu, "Bireysel kredi ve mevduat faizlerinde çift haneli rakamlardan tek haneli rakamlara inmemiz olası." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 16:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137