Ev Alacaklar Dikkat! Konut Fiyatlarına Zam Gelecek Mi?

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü fiyat beklenti anketinin açıklanmasıyla beraber bir önceki çeyreğe göre yüzde 4 oranında artış yaşandı. Bu kapsamda konut fiyatlarına yeni zammın gelebileceği belirtildi.

Ev Alacaklar Dikkat! Konut Fiyatlarına Zam Gelecek Mi?

Kamuoyu ile paylaşılan REIDIN Türkiye Gayrimenkul sektörü fiyat beklenti endeksine göre; bir önceki çeyrek temel alındığında yüzde 4 oranında artış yaşandığı görülüyor.

Buna yönelik olarak konut fiyatlarına gelecek 3 ay içerisinde zam yapılması anlam kazandı.

Gayrimenkul sektörü fiyat beklenti endeksi ise yüzde 98 olarak açıklandı…

Söz konusu yalanan bu artışla beraber Türkiye Gayrimenkul Sektörü fiyat beklenti endeksi yüzde 98.0 seviyesine çıkmış oldu.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan REIDI CEO’su Kerim Bertrand ise; Geride kalan çeyrek itibariyle döviz kurunda yaşanan hızlı yükseliş ve piyasadaki volatilite, TÜFE’nin beklentileri üzerinde gelmesi gibi durumlar gayrimenkul sektörüne yönelik olarak duyulan güveni sarsmıştır. Arkada kalan çeyrek dönemde gayrimenkul sektörüne olan güven kısmi olarak kötümser bir beklentiye dönüşmüştür. Kredi faiz oranlarıyla alakalı olarak artış eğilimlerinin devam beklentileri ise bankaları ve finansal kuruluşlar için gayrimenkule duyulan güvenli kötümser algıda bırakmıştır. Gayrimenkul danışmanları kapsamında bakıldığında ise gayrimenkule karşı hissedilen güven endeksi kısmi olarak iyimser kategorisinde bulunsa bile geçilen dönemde yaklaşık 14 puan azalmıştır. Bunu da dediğimiz gibi piyasaların belirsizliğine bağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137