Gezilog.com sitesi üzerinden bir otelde tatil satın alan vatandaş, yapılan rezervasyonu teyit etmek amacıyla oteli aradı. Oteli arayan vatandaş, adına kayıtlı herhangi bir oda olmadığını öğrendi. Bunun üzerine Gezilog.com sitesini para iadesi için arayan vatandaş, şirketten parasını alamadığını iddia etti.

OTEL REZERVASYONUNUN OLMADIĞINI ÖĞRENDİ

Gezilog.com üzerinden tatil satın aldığı oteli rezervasyon teyidi ve bir ön görüşme mahiyetinde tedbir amaçlı arayan Ayhan Uysal, otel yetkilisi tarafından adına kayıtlı herhangi bir rezervasyon yapılmadığı cevabını aldı. Otel yetkilisine Gezilog.com acentası aracılığı ile satın alma yaptığımı söyleyen Uysal, Gezilog.com ile otelin anlaşmaları olmadığını öğrendi.

ŞİRKETLE UZUN SÜRE KONUŞTU

Gezilog.com ile uzun süre konuşan Uysal, sürekli yalan söyleyerek kendisini sürekli olarak şirketteki başka kişilere aktardığını iddia etti.

6502 SAYILI TÜKETİCİ KANUNU HATIRLATTI

En sonunda şirketin operasyon sorumlusu ile görüştüğünü iddia eden Uysal, o kişiye de bir daha ulaşamadığını söyledi. Görüştüğü kişilere 6502 tüketici kanunu hatırlatan Uysal, ''Böyle bir aksaklık olabilir, firmanızın bir suçu olmayabilir. Lütfen bu sorunu çözüme kavuşturun daha otele girmem 10 gün var beni başka bir tesise yönlendirin. 6502 kanun gereği bana bu olanağı sağlamak zorundasınız.'' şeklinde e-mail yazdığını iddia etti.

''BİZİM ŞİRKET POLİTİKAMIZ BÖYLE''

Çeşitli bahanelerle başka bir tesis ayarlamadıklarını iddia eden Uysal, ''Rezervasyon iptali yapmam için de psikolojik baskı uyguladılar veya başka muadili bir yer için 3844 TL'ye yakın ilave ücret talep ettiler. Böyle bir hakları olmadığını kendilerine söyledim ve bana verdikleri cevap 'bizim şirket politikamız böyle' şeklinde oldu.'' dedi.