Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 7 ilde "Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında çalışan annelere destek vereceğini açıklamıştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Tuncer de Bakan Selçuk’un başlattığı proje ile ilgili açıklamada bulundu.

TUNCER: PROJEDE ELAZIĞ’IN OLMASI BİZİM İÇİN BÜYÜK AVANTAJ

SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer, “Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk çalışan sigortalı annelerimiz için çok güzel ve avantajlı bir projeye imza attı. Bu proje 7 ilde hayata geçecek. Aralarında Elazığ’ın da olması bizim için çok büyük bir avantaj. Bu projeye Elazığlı hemşehrilerimizin başvurmalarını istiyoruz. Ne kadar çok duyurabilirsek bizim vatandaşlarımız için o kadar iyi olur. Projemizin başvurusu 15 Ekim tarihinde saat 14.00’da başlayacak. Tüm vatandaşlarımızı bu önemli projeden faydalanmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla, Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesinin Usul ve Esasları ise şu şekilde;

1-) Proje, Ankara, ELAZIĞ, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Malatya illerinde, yani toplam 7 ilde uygulanacaktir.

2-) Projeye; 0-60 ay aralığında çocugu olan ve işyerlerinde ( kamu dahil) 4/a kapsamında tüm sigorta kollarına tabi calışan kadın sigortalılarımız, bu illerde ikamet etmek, destek aldığı sürede sigortalı çalışmalarına devam etmek ve Bakanlığımıza ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Gundüz Bakımevi, Kreş ve Ana Okullarından kurumsal bakım hizmeti aldığını belgelemek kaydıyla 24 ay boyunca ve her bir ay için 100€ (yaklaşik 650 TL) kendilerine ödenmek suretiyle bu destek sağlanacaktır.

3-) Projeye başvurular Kurumumuza ait web sayfamız üzerinden e-devlet şifresi ile yapilacaktir.

4-) Proje boyunca Kurumumuzda sozkonusu is ve işlemleri gerceklestirmek icin proje ofis gorevlileri bulunacaktır.

5-) Projeden Elazığ ilimizde 500 (bu sayı başvuru durumuna göre artırılabilecektir) kadın çalışanımız diğer şartları sağlamak kaydıyla istifade edebilecektir.

6-) Projeden istifade eden kadın sigortalımız işten ayrilmaları halinde iş-kur'a kayıtlı olmaları kaydıyla 3 ay daha bu destekten istifade edebileceklerdir.

7-) En fazla 2 çocuğa kadar, herbir çocuk icin ayrı, ayrı olacak şekilde bu destekten  istifade edilebilecektir.

8--) Projeye ön kayıtlar 15 Ekim Salı günü saat 14.00'ten itibaren,

(http://www.sgkkurumsalcocukbakimi.org)

web sayfası üzerinden e-devlet şifresiyle yapılabilecektir.

HABER: SITKI TAŞEL