Kamu Bankalarının Destek Paketi Vatandaşın Yüzünü Güldürdü

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesinin hedeflendiği Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri doğrultusunda kamu bankalarının sunduğu "Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi", salgının ekonomik etkilerine karşı vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Kamu Bankalarının Destek Paketi Vatandaşın Yüzünü Güldürdü

Kamu bankalarının hanehalkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel müşterilerini finansal açıdan desteklemek için hayata geçirdiği destek paketi, temel ihtiyaçların karşılanmasında önemli rol oynuyor. VakıfBank, Halk Bankası ve Ziraat Bankası, 10 bin liraya 36 ay vadeli, 6 ay ödemesiz kredi fırsatını vatandaşlara sunuyor.

"Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi"ne internet üzerinden başvuru yapılabiliyor ve onaylanması durumunda şubeye dahi gitmeden internet bankacılığı ya da ATM aracılığıyla kredi kullanılabiliyor.

Vatandaşların devlet eliyle aldıkları krediler, salgının ekonomik etkilerine karşı adeta bir "nefes" oluyor.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN DUYURUSUYLA VAKIFBANK'A KREDİ İÇİN BAŞVURDUM"

İstanbul'da koronavirüs nedeniyle kapanan bir restoranın çalışanı olan Salih Şafak (64), yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusu ve VakıfBank'tan kendisine gelen mesajla bu krediden haberdar olduğunu, bunu memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Yaklaşık bir hafta önce VakıfBank'a "Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi" için başvuruda bulunduğunu ve kredi başvuru sürecinde herhangi bir zorlukla karşılaşmadığını aktaran Şafak, 10 bin lira tutarındaki kredi miktarının hesabına yatırıldığını söyledi.

"ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN"

Şafak, "Koronavirüs sebebiyle durumlar kötüleşti. Çalışıyordum ama salgın nedeniyle çalıştığım iş yeri kapandı. Bunun için krediye başvurdum. Bu kredi beni 5-6 ay rahatlatacak. Etrafımda borç alabileceğim insanlar da yok. Bu kredi olmasaydı zorluklar yaşayacaktım." dedi.

Böyle bir süreçte devletin desteğinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Şafak, "Durumlar zor ama devlet ve millet yanımızda. Bu yüzden şu an mutluyuz. Devletimize tanımış olduğu bu imkandan dolayı teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Murat akyar
Murat akyar - 4 yıl Önce

Ne yüzünü güldürdü para onaylanmış ödeme yapmiler internet üzeri yapsaniz okuyanida var cahilide var bilen var bilmiyen var ilgilenen yok sorun cok

SIRADAKİ HABER

banner137