Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler son zamanlarda ortaya çıkan blogger ve instagram fenomenlerinin, fenomenliği kötüye kullanmaya başladıklarını söyledi. Dinler, "Turizmciler olarak bunlara dikkat etmeliyiz" derken, otelcilerin bu tür fenomenlere prim vermeme çağrısında bulundu.

''TURİZMCİLER OLARAK BUNLARA DİKKAT ETMELİYİZ''

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinde Kapadokya bölgesini ziyarete gelen milyonlarca turist sosyal medya hesaplarından bölgenin güzelliklerini paylaşırken internet fenomenleri olarak tabir edilen kişilerin ise bu fenomenliklerini artık kötü yönde kullandıklarını ifade eden KAPTİD Başkanı Yakup Dinler "Turizmciler olarak bunlara dikkat etmeliyiz" dedi.

''OTELCİLERİN FENOMENLERE PRİM VERMEMESİ LAZIM''

KAPTİD Başkanı Dinler, "Tabi şimdi sosyal medya günümüz çok önemli bir gerçeği oldu. Hepimizin cebinde, bilgisayarında her yerde her anımızı, yediğimizi ve her gittiğimiz yeri paylaşıyoruz. Kapadokya'da doğal görüntüsü ve sıcak hava balonlarıyla fotojenik fotoğraf veren bir bölgedir. Son 2, 3 yıl içerisinde özellikle instagram üzerinde çok güzel fotoğraflar paylaşılıyor ve bölgeye katkısı oluyor. Fakat son dönemlerde blogger olarak veya instagram fenomeni olarak tabir ettiğimiz kişiler bunu kötüye kullanmaya başladı. Artık bölge tanıtımı yapacağım diye burada iki haftasını, üç haftasını geçiren fenomenler var. Bunlara oteller tarafından prim verilmemesi gerekiyor. Otelcilere burada düşen görev ise bu tür kötü niyetli kişilere prim vermemek bununda diyalogla olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.