KOBİ’lerin Dijital Dönüşümüne Katkı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Türk Telekom, KOBİ’lerin dijital dönüşümlerine liderlik etmek ve küresel rekabette avantaj elde etmelerini sağlamak için işbirliği yaptı. Bu kapsamda Türk Telekom, İTO’nun Avrupa Birliği destekli KOBİ’lerin dijitalleştirilmesi projesinin nihai ürünü olan ve dijitalkobim.org adresinden erişilebilen platformun stratejik ortağı oldu.

KOBİ’lerin Dijital Dönüşümüne Katkı

Türkiye-AB İş Diyaloğu Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan ve İTO koordinatörlüğü ile Paris Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülen KOBİ’lerin Dijitalleştirilmesi İçin Eşleşme Projesi’nin önemli bir aşaması olan dijitalkobim.org platformunun stratejik ortağı Türk Telekom oldu.

Web sayfası üzerinden yürütülen proje ile güvenilir ve kapsamlı kurumsal yaklaşımla, İstanbul’daki 430 bin üyenin dijital dönüşüm ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Platform, imalat ve hizmet sektörlerindeki KOBİ’lere 9 farklı dönüşüm alanında eğitim ve danışmanlık gibi hizmetleri sunarak, işletmelerin dijital dönüşümlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Yapılan iş birliğiyle Türk Telekom, işletmelere dijital dönüşümlerini kolaylaştıracak ürün, hizmet ve çözümlerini sunacak. Türk Telekom, ayrıca uluslararası ekonomi ve rekabet koşullarında fayda sağlayacak içerik, sunum ve eğitimleriyle KOBİ’leri destekleyecek.

İNOVASYON YETENEĞİ

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “KOBİ’ler, güçlü siber korumadan online tedarik yönetimi ve müşteri taleplerine online yanıt verilmesine kadar birçok mücadele ile karşı karşıya. Dijital KOBİ’m projemizi dijital ekonomide Türk KOBİ’lerinin rekabet gücünü artırmak için önemli görüyoruz. Proje ile KOBİ’lerimizin dijital potansiyellerini ve inovasyon yeteneklerini artırmayı hedefliyoruz. Ekonomimizin yeni enerjisi dijital teknolojiler, bu enerji kaynağının hücreleri ise KOBİ’lerdir” dedi.

 ‘ÜLKEMİZİ DÖNÜŞTÜRECEK’

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “KOBİ’ler, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel taşını oluşturuyor. Esnaf ve KOBİ’lerimize daha verimli çalışmaları ve uluslararası pazarlara açılmaları için oldukça kapsamlı bir teknoloji desteği sağlıyor, dijitalleşme süreçlerinde kendimizi KOBİ’lere en yakın çözüm ortağı olarak konumlandırıyoruz. Hizmetlerimize bir yenisini daha eklemiş olmaktan gurur duyuyoruz. Çünkü, Türkiye’nin dijital dönüşümü, KOBİ’lerin dönüşümünden geçiyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137