Küresel Piyasalarda Olumlu Hava

Küresel piyasalar, veri gündeminin zayıf olduğu haftanın ikinci işlem gününde pozitif bir seyir izlerken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin yapacağı açıklamalar takip edilecek.

Küresel Piyasalarda Olumlu Hava

ABD Gelişmeleri Ekonomiyi Pozitif Etkiliyor

Fed New York Şubesi Başkanı William Dudley, dün yaptığı konuşmada, Amerikan ekonomisinin oldukça iyi durumda ve ekonomik büyümenin daha uzun süre devam edeceğinden emin olduğunu belirtti. Teknoloji şirketleri hisselerinde görülen artışlar ve Dudley'in ABD ekonomisine ilişkin pozitif açıklamalarının yatırımcıların risk iştahını olumlu yönde etkiliyor.

Avrupa Brexit'in Etkisinde

Avrupa tarafında dün İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılmasına (Brexit) ilişkin müzakereler, Belçika'nın başkenti Brüksel'de başladı. İngiltere'nin Brexit Bakanı David Davis ile AB Komisyonunun Başmüzakerecisi Michel Barnier'in yürüttüğü görüşmelerin ilk turu, yaklaşık 7 saat sürdü. Barnier, toplantı sonrasında yapılan açıklamada tarihler, organizasyon ve müzakere öncelikleri konusunda mutabık kalındığını ifade etti.

Yurtiçinde Sakin Görünüm Sürüyor

Yurt içinde, haftanın ilk işlem gününe küresel piyasalarda artan risk iştahı ile pozitif başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,16 yükselişle 99.332,13 puandan tamamladı. Dün küresel piyasalarda artan risk iştahı ile dolar/TL'de 3,49'un altının görülürken, teknik açıdan 3,4750 seviyesinin destek, 3,5350 seviyesinin ise direnç olarak takip edilecek.

Kaynak: ekopara

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137