AK Parti’nin seçim çalışmalarına destek vermek üzere Elazığ’a gelen İçişleri ve Adalet Eski Bakanı Mehmet Ağar, baba ocağı Ağın’daydı.

Mehmet Ağar baba ocağında ilgiyle karşılandı. Ağar ilçe esnafını da ziyaret etti.

“HER ZAMAN BANA DESTEK VERDİNİZ”

Ağın ‘da, baba toprağında olmanın kendisini memnun ettiğini ifade eden Mehmet Ağar, “PKK’nın yayın organı olan Medya Haber’de bir yorum yayımladı PKK, talimat gibi. Diyor ki; Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalacak, ikinci turda da Tayyip Erdoğan’ın karşısında kim olursa ona destek vereceksiniz diyor. Sırf bu söz bile seçimin ikinci tura kalmaması, birinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması ve onu desteklemek için çok yeterli bir sebep diye düşünüyorum. Bu bakımdan hep beraber desteğimizi vermemiz gerekiyor. Peki Elazığ açısından niye böyle bir kararım oldu yerel açıdan? Oda şu; siyasette her zaman bize büyük destekler verdiniz, minnettarım. Ancak bütün bu var olduğumuz zaman zarfında edindiğimiz güç ve şahsi prestijimizle insanların birer birer işlerini hallettik. Fakat siyasette gücün sahibi olmak, iktidarın da sahibi olmakla gelişiyor. Yani siyasi iktidar, hükümet sizde olduğu vakit büyük icraatlar, büyük işler yaparsınız” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK PROJELER YAPMAMIZ GEREKİYOR”

“Elazığ artık öyle bir noktaya geldi ki; tek tek insanların işini halletmek yerine büyük projeler yapmamız gerekiyor. Bu büyük projelerin temelinde en büyük tarımsal kalkınma projeleri var. Hem de sanayileşme var. Mutlaka bunu yapmak zorundayız. Bunu yapmanın yolu da ekonomik projelere ağırlık vermekten geçiyor. Ben çok iyi biliyorum, her türlü kefil oldum. Ahlakı, terbiyesi, karakteriyle tam biz Elazığlı olan oğlum Zülfü Tolga Ağar ekonomik bililer bakımından fevkalade iyi yetişmiştir. Hem iyi bir tahsili, hem çok iyi bir iş tecrübesi var. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Elazığ’a bu yönde çok büyük hizmetler yapacak. Hepinizin gördüğü gibi yıllardan beri çok uğraştırmasına rağmen yapılmayan Ağın için hayati derecede önemli olan köprüyü AK Parti iktidarı başarıyla ortaya koydu. Bunun için hem Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, hem Başbakanımız Binali Yıldırım’a, hem Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’a şükranla doluyuz. Aynı zamanda biz Elazığlı olarak vefakarlıkla bunu hatırlamak lazım; eski milletvekillerimizden Prof. Dr. Mustafa Gül’de bu işte çok emek sarf etti. Ona da selam gönderelim” şeklinde konuştu.

İçişleri ve Adalet Eski Bakanı Mehmet Ağar, baba ocağından sonra Keban ilçesinde de vatandaşlarla buluştu.

“VAR GÜCÜMÜZLE DESTEKLEYECEĞİZ”

Kebanlılara seslenen Mehmet Ağar, “Bu seçimde ben onun için yeniden siyasete geri döndüm. Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli. Türkiye’nin geleceğinin teminat altına alınması lazım. Güçlü yürüyüşüne devam edebilmesi, Türkiye’nin var olan ekonomik büyümesinin devam ettirilmesi, Türkiye’nin dünya milletleri arasında itibarının var olan itibarının daha da güçlendirilmesi konusunda bütün bu meselelerin altından çıkma kabiliyetine saship adaylar arasında yegane aday benim ölçülerime göre Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Var gücümüzle destekleyeceğiz bu seçimde. Bir ölçüde de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli’de bu gerçeği gördüğü için hiçbir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmadan onlarda aynı desteğin içinde oldular. Baktığımız vakit Türkiye’de neresinden bakarsak bakın, uzun vadede çok partili hayata geçtiğimizden bu yana gerçekte istikrarlı ve uzun süreli bir iktidar var 16 yıllık. Baktığımız vakit Türkiye’nin dört bir tarafında çok ciddi hizmetler yapıldı. Müthiş bir alt yapı hizmetleri yapıldı” dedi.