TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında bir haftalık repo faizini yüzde 8, faiz koridorunun üst bandı olan gecelik borç verme faizini yüzde 9.25, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini de yüzde 7.25, geç likidite penceresi (GLP) borç verme faizini yüzde 12.25'te sabit tuttu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, , "Son aylarda yaşanan maliyet yönlü gelişmeler ve gıda fiyatlarında beklenen kısmi düzeltmenin sınırlayıcı etkisine rağmen, enflasyonun bulunduğu yüksek seviyeler fiyatlama davranışlarına dair risk oluşturmaktadır. Bu çerçevede Kurul, sıkı para politikası duruşunun korunmasına karar vermiştir." açıklamasında bulundu.

Merkez bankasının bu kararı Fed açıklamasının ardından faiz artırımına gitmeyerek mevcut ekonomik koşullarda sıkı para politikalarını sürdürme yolunun doğru olacağını vurgulamış oldu. Faiz artışlarıyla birlikte maruz kalınan enflasyon artışı yeni bir artırımla birlikte önüne geçilemeyen sorunlara yol açabilirdi. Faizlerin sabit tutulmasının enflasyon tarafında olumlu yansımaları beklenirken kur savaşları dolayısıyla TL tarafında kısıtlı bir zayıflamaya yol açabilir.

Kaynak: ensonhaber