Milli Savaş Uçağının İlk Kez Uçacağı Tarih Belli Oldu

TUSAŞ/TAI Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, " Milli savaş uçağımızın test uçuşları Cumhuriyet'in 100. yılında gerçekleşecek" dedi.

Milli Savaş Uçağının İlk Kez Uçacağı Tarih Belli Oldu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Türkiye'nin çok iddialı projelerinin olduğunu belirterek, "Orta Doğu'nun, İslam aleminin, Türkiye'nin ve dünyanın en büyük projelerinden biri olan kendi savaş uçağımızı yapma projemiz var. Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Milli savaş uçağımızın test uçuşları cumhuriyetin 100. yılında gerçekleşecek." dedi.

"AR-GE OLMADAN BARIŞ OLMAZ"

Öztürk, proje üretirken Ar-Ge'nin, sabır ve irade olduğunun altını çizerek, başarının 3 ayağının "karar vermek, çalışmak ve sabır" olduğunu vurguladı.

Bu üçü yan yana olmazsa bu başarının mümkün olamayacağının altını çizen Öztürk, "Ürünleri geliştirmenin tek yolu Ar-Ge, millileşmenin tek şartı, Ar-Ge'dir. Ar-Ge olmadan millileşme olmaz." dedi.

"TSK ENVANTERİNE GİRMESİ 2030 YILINI BULACAK"

Orta Doğu'nun, İslam aleminin, Türkiye'nin ve dünyanın en büyük projelerinden biri olan milli savaş uçağını yapma projeleri bulunduğunu da aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Milli savaş uçağımızın test uçuşları cumhuriyetin 100. yılında gerçekleşecek. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterine girmesi 2028-2030 yıllarını bulacak. Yani havacılıkta bu süreler çok uzun değil, yani sabır olmadan olmuyor. Havacılıkta bu süreler çok uzun değil. Örneğin F35'in geliştirilmesi 20 yıldan fazla sürdü ve 60 milyar dolardan fazla para harcandı. Fransızların Rafael savaş uçağı 19 yılda geliştirildi. Bizim de birçok projemiz var. Atak'ın yeni versiyonu, İnsansız Hava Aracımızın yeni versiyonları var. Hürkuş'un jet versiyonu var. Bunların hepsi yoğun şekilde mühendislik, bilgi ve Ar-Ge gerektiriyor. Ürün yelpazemize baktığımız zaman birçok yeni projemiz var. Avrupa'nın en teknolojik uydu merkezlerimizden bir tanesi var. 5 tona kadar uyduları tespit edebiliyoruz. Şu anda kendi yerli milli uydumuzun gövdesi yapılmış durumda testlerine başlanacak."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
xyz
xyz - 6 yıl Önce

Hani milli uçağımız gökyüzündeydi. Yoksa o zaman seçimleri almak için milleti aldatmışlar mıydı. E.. müslüman yalan söyler mi. Yalan söylemek münafıklığın alameti idi değil mi?

Mert
Mert - 6 yıl Önce

Her seçimden önce olduğu gibi yine bol bol en iyi kalitede bor, altın, gümüş ve petrol yatağı bulup, milli savaş uçağı yaptık. :-)

SIRADAKİ HABER

banner137