Morgan Stanley, Rusya'daki Bankacılık Faaliyetini Sonlandırıyor

ABD'li yatırım bankacılığı ve finansal hizmetler kuruluşu Morgan Stanley, Rusya'daki bankacılık faaliyetlerini sonlandırmayı planlıyor.

Morgan Stanley, Rusya'daki Bankacılık Faaliyetini Sonlandırıyor

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley'in Rusya temsilciliğinden yapılan açıklamada, ABD ve Avrupa Birliği'nin Rusya'ya 2014'ten bu yana çeşitli yaptırımlar uyguladığı anımsatıldı. Rus şirketlerin, yaptırımlar nedeniyle uluslararası sermaye piyasalarına erişmekte zorlandığına işaret edilen açıklamada, "Morgan Stanley, ülkedeki bankacılık faaliyetlerinin 2020'nin ilk çeyreği itibarıyla sonlandırılması için Rusya Merkez Bankası'na başvurmayı planlıyor." ifadesine yer verildi.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİNE DEVAM EDECEK

Açıklamada, Morgan Stanley'in Rusya'da lisans gerektirmeyen danışmanlık hizmetlerine devam edeceği kaydedildi. Rusya'daki ilk temsilcilik ofisini 1994'te açan Morgan Stanley, ülkedeki bankacılık faaliyetlerini başlatmak için gerekli lisansı 2005'te almıştı.

YENİ ŞARTLARA UYUM SAĞLAMAK ZORUNDA KALIYORLAR

Analistler, yaptırımlar nedeniyle Rusya'daki yabancı yatırım bankalarının sermaye, birleşme ve satın almalar gibi piyasalarda erişimin son derece zorlaştığını vurgulayarak, ülkedeki çok sayıda bankanın yeni şartlara uyum sağlamak zorunda kaldığını belirtiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137