Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nde sona gelindi

ANKARA (AA) - Orman Genel Müdürlüğünce (OGM), Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nde sona gelindiği ve bu kapsamda gelinen aşamada, 36 havza 292 köy, 20 bin 850 hane ile 131 bin 52 vatandaşın projeden doğrudan veya dolaylı olarak...

Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nde sona gelindi

ANKARA (AA) - Orman Genel Müdürlüğünce (OGM), Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nde sona gelindiği ve bu kapsamda gelinen aşamada, 36 havza 292 köy, 20 bin 850 hane ile 131 bin 52 vatandaşın projeden doğrudan veya dolaylı olarak faydalandırıldığı bildirildi.

OGM'den yapılan yazılı açıklamada, iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanabilecek ani yağışlar, seller ve kuraklık gibi durumların en aza indirilmesi için rehabilitasyon projelerine devam edildiği belirtildi. Bu çerçevede Elazığ, Bingöl, Muş sınırları içinde yer alan Murat Nehri Havzası için 2013 yılında başlatılan rehabilitasyon projesinde sona gelindiğinin altı çizilen açıklamada, proje için Hatay'da bir değerlendirme toplantısı yapıldığı aktarıldı.

Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi ile bitki örtüsünün, toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması, doğal kaynakların rehabilitasyonu, sürdürülebilir arazi yönetimi, bölge halkının refahının artırılması, istihdam sağlanması, kırsaldan kente göçün azaltılması, heyelan ve sel kontrolü ile ulaşımın iyileştirilmesinin amaçlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ana yürütücülüğünü Orman Genel Müdürlüğünün, izleme ve değerlendirmesinin ise Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği proje, IFAD (Birleşmiş Milletler Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) ile Türkiye hükümeti arasında imzalanan anlaşma kapsamında gerçekleştirildi. Bingöl, Elazığ ve Muş'ta uygulanmak üzere 25 mikro havzada planlanan proje kapsamında gelinen aşamada, 36 havza 292 köy, 20 bin 850 hane ile 131 bin 52 vatandaş projeden doğrudan veya dolaylı olarak faydalandırıldı."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137