Parakende Devi İflas İhalesini Kazandı! 400 Mağazası Açık Kalacak ve 50 Bin Kişilik İstihdam Korunacak

ABD`nin önde gelen perakendecilik şirketi Sears Holding'in CEO'su Eddie Lampert, şirketin ihalesini kazandı. Böylece şirketin 400 mağazası kapanmaktan kurtuldu ve 50 bin kişi çalışmaya devam edecek.

Parakende Devi İflas İhalesini Kazandı! 400 Mağazası Açık Kalacak ve 50 Bin Kişilik İstihdam Korunacak

The Wall Street Journal'ın, haberine göre ABD`nin önde gelen perakendecilik şirketi Sears Holding'in CEO`su Eddie Lampert, 126 yıllık şirketin iflas ihalesini kazandı. Buna göre Lampert şirketin 400 dolayında mağazasını açık tutacak ve bu yolla 50 bin kişilik istihdamı koruyacak.

TEKLİFİ DAHA ÇEKİCİ DURUMA GETİRDİ

Gazetenin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Sears Holding'in CEO'su Eddie Lampert, en son 5 milyar dolara yükselttiği teklifini "daha çekici duruma" getirdi. Buna göre Lampert şirketin 400 dolayında mağazasını açık tutacak ve bu yolla 50 bin kişilik istihdamı koruyacak. Şirket Ekim ayında iflas ilan ettiğinde, 687 mağazası ve 68 bin çalışanı bulunuyordu.

ARALIK AYINDAKİ TEKLİFİ REDDEDİLMİŞTİ

Şirketin iflas etmesi ve Mart ayına kadar 80 mağazasını kapatacağını duyurması üzerine Lampert Aralık ayında şirketi satın almak için 4,6 milyar dolar teklif etmiş ancak bu teklif reddedilmişti.

ŞİRKETİN VERGİ VE BORÇLARINI DA ÜSTLENİYOR

ESL Investments'dan elde ettiği serbest yatırım fonlarıyla Lampert, Aralık ayında mahkemeye şirketi satın almak için bir teklifte bulunmuştu. CNBC'nin daha önce yayınladığı haberine göre, Lampert şirketin vergilerini ve borçlarını da üstleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137