Samsun'da Ramazanların Vazgeçilmezi Olan Atom Tatlısı Yok Satıyor

Samsun'da Ramazan ayında yoğun olarak üretilen 'atom' adı verilen tatlı ilgi görüyor. Yumurta sarısının pidenin üzerine sürülmesinin ardından kalan beyazının şekerle ve suyla karıştırılmasıyla yapılan tatlı yurt dışından bile sipariş alıyor. 50 kuruşluk tatlı yok satıyor.

Samsun'da Ramazanların Vazgeçilmezi Olan Atom Tatlısı Yok Satıyor

Samsun'un vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ve Ramazan ayı nedeniyle daha yoğun tercih edilen 'atom' adı verilen tatlı ilgi görüyor. Pidenin üst kısmına yumurta sarısının sürülmesinin sonrasında kalan yumurta akı şeker ve suyla karıştırılıp fırında pişirilmesiyle hazırlanan atom, her yaş grubu tarafından tercih ediliyor. Tatlı kolilere konularak farklı illere ve yurt dışına da gönderiliyor. 50 kuruşa satılan tatlı, kentte yok satıyor.

"RAMAZAN DEYİNCE ATOM VE PİDE AKLA GELİR"

Samsun'da her köşe başında atom satıldığını söyleyen Ahmet Akpınar, "Ramazan'ın geleneksel lezzeti olarak yakınlarımıza atom gönderiyoruz. Bende 100 adet atom aldım ve koliye koydum. İstanbul'daki kardeşime kargo ile atom göndereceğim. Ramazan ayı demek lezzet açısından pide ve atom demek bizim için. İkisi de çocukluğumuzdan kalma bir gelenek. Çok sevdiğimiz iki lezzet. Atom özellikle Karadeniz Bölgesi'nde daha yaygın tüketilen bir lezzet" dedi.

"ATOMU HERKES ÇOK SEVER"

Fırınlarında günde bin adet atom üretip sattıklarını söyleyen Pembe Dudaksız da "Atomu herkes çok sever ve Ramazan'da sıkça tüketilir. Çok hafif bir tatlıdır. Müşterilerimiz de çok ilgi gösteriyorlar. Hatta kolilere koyup il dışına yurt dışına atom gönderiyorlar. Samsun'da sıkça tüketilen bir lezzet atom. Yumurta akı, şeker ve suyla yapılan çok basit bir tatlıdır diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137