SAMSUN (AA) - Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret AŞ, Canik ve Mecanık markalarını, Malezya'daki savunma fuarında sergiledi.

Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 28-31 Mart'ta düzenlenen ve milli katılımın olduğu fuar alanında Canik ve iştiraki UNIDEF'in en yeni ve yerli ürünleri sergilendi.

Canik, yeni ve inovatif tabancaların yanı sıra yerli milli uçaksavar Canik M2 QCB ve Mecanık gibi ürünlerin tanıtıldığı fuarda, ayrıca UNIDEF ve UNIROBOTICS'in ürünleri de görücüye çıktı.

Fuarda en çok ilgi gören stantların başında gelen Canik, şirket iştiraki UNIDEF ile birlikte fuar boyunca bölge ülkelerle çeşitli ön görüşmeler gerçekleştirdi.

- Canik M2 QCB Malezya envanterine girdi

Fuarda, Canik standını başta Malezya ve tüm bölge ülkelerinden olmak üzere 20'nin üzerinde delegasyon ziyaret etti.

Canik, 25 bine yakın ziyaretçi ile fuarın en çok ilgi gören ve en yoğun standı oldu. Markanın en dikkat çekici silahlarından Canik M2 QCB, Türk zırhlı araç üretici firma ile yürüttüğü bir proje ile Malezya Kara Kuvvetlerinin envanterine girdi.

Fuarda UNIDEF tarafından geliştirilen silah podu (Gun Pod) çözümü, Malezya Hava Kuvvetlerinin ve birçok bölge ülkesinin dikkatini çekti. Bölge ülkeleriyle ön görüşmelere başlayan UNIDEF'in kuruma özel entegrasyon çözümleri ve titiz mühendislik anlayışı otoritelerden tam not aldı. Mecanık ve Canik Store da fuarda yoğun ilgi gördü. Şirket, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da Canik Store açılması için projelendirme sürecini de başlattı.

Samsun Yurt Savunma Dış Ticaret Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral, fuar boyunca Canik markasının çok başarılı bir süreç gerçekleştirdiğini belirterek şunları kaydetti:

"Türkiye savunma sanayisinin son dönemde dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği somut iş birliği projelerinden ve mevcudiyetlerinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Biz de Canik olarak gerek yaptığımız görüşmeler gerekse silah ihracatımızla ülkemizi dünyada gururla temsil etmeye devam ediyoruz. Malezya'da gerçekleştirdiğimiz projeler de buna güzel bir örnek teşkil ediyor. Türkiye ve Malezya arasında güçlü siyasi ve ticari ilişkiler var. Savunma sanayisi alanındaki yeni iş birlikleriyle bunu daha da ileriye taşımak için elimizden gelen her desteği sunmaya hazırız."