Selin vurduğu bölgelerdeki banka borçlarına erteleme tavsiyesi

Türkiye Bankalar Birliği'nden, sel felaketinden etkilenen bölgelerdeki banka müşterilerinin talepleri halinde borçların ödenmesinde, ertelenmesinde gerekli kolaylıkların gösterilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Selin vurduğu bölgelerdeki banka borçlarına erteleme tavsiyesi

Türkiye Bankalar Birliği'nce (TBB), sel felaketinin yaşandığı Rize, Artvin ve Düzce'deki müşterilerin talepleri halinde borçlarının ertelenmesi için gerekli kolaylıkların gösterilmesi istendi.

TBB'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

Birliğimiz Yönetim Kurulu’nun 27 Temmuz 2021 tarihli toplantısında, afet bölgesinde yaşanan muhtelif sorunların hafifletilmesine katkıda bulunulması, bankacılık hizmetlerinin kesintisiz olarak sürdürülmesi ve bölgenin ihtiyaç duyabileceği desteğin sağlanması konuları görüşülmüştür. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile eşgüdüm halinde bankalar tarafından alınan önlemler ve yapılan çalışmalar değerlendirilmiştir.

Yönetim Kurulumuz tarafından, felaketin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme imkânları olumsuz etkilenen müşterilerin talepleri halinde bankalara olan borçlarının ödenmesinde, ertelenmesinde ve/veya kendilerine finansman olanakları sağlanmasında gerekli kolaylıkların gösterilmesi hususunda Üyelerimize tavsiyede bulunulmasına; mücbir halin yaşandığı mahalde ikametgahı/işyeri adresi veya şubede hesabı bulunan müşterilerin kredi risk, kredi ödeme, senet ve çek işlemlerine ilişkin bildirimlerinin, Risk Merkezi mücbir hal düzenlemesi çerçevesinde yapılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi için Risk Merkezi Üyelerinin bilgilendirilmesine karar verilmiştir.

Müşterilerimiz sel felaketinden etkilendiklerini kanıtlayan belgelerle bankaları ile temasa geçebilirler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137