Sivas'ta sertifikalı tohumluk patates hasadı başladı

Sertifikalı tohumluk patates üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer alan Sivas'ta hasat dönemi başladı.

Sivas'ta sertifikalı tohumluk patates hasadı başladı

Sivas Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ulaş ilçesinde tohumluk patates hasadına katılan İl Müdürü Seyit Yıldız, patatesin, yemeklik ve sanayilik kullanım alanları olan, karbonhidrat, vitamin ve mineralce zengin bir endüstri bitkisi olduğunu belirtti. 

Son yıllarda sertifikalı tohumluk patates kullanımının arttığına ve kalitesi yüksek tohuma talebin yükseldiğine dikkati çeken Yıldız, "Patates verimini ve üretimini artırmak için virüsten ari, sağlıklı ve kaliteli tohumluk kullanılması önem arz etmektedir" ifadesini kullandı.

"Sertifikalı tohumluk patates üretiminde Türkiye'de ikinci sırada"

Yıldız, Sivas'ın yüksek rakımlı olması, topraklarında hastalık bulunmaması, su rezervinin yeterli olması gibi faktörler nedeniyle tohumluk patates üretiminde cazibe bölgesi ve üretim merkezi durumunda olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"2018 yılında ilimizde yaklaşık 8 bin 183 dekarlık alanda sertifikalı patates tohumluğu üretimi yapılmıştır. Sertifikalı tohumluk patates üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer almaktadır. Sertifikalı patates tohumluğu üretimi ile ilgili işlemler İl Müdürlüğümüzün tohumluk kontrolörleri tarafından titizlikle yapılmaktadır. Münavebe sistemine titizlikle uyulmaktadır, üretimin her safhasında tarla kontrolleri yapılmıştır. Bu kontroller dikim öncesi toprak numunesi alımı ile başlayıp, patates dikiminden sonra üç kez tarla kontrolü ve son olarak da patates yumrularından numune alınarak analizleri yapılmak üzere Zirai Mücadele Merkez Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Analiz sonucunda sağlıklı olanlar tohumluk sertifikası almakta ve tohum olarak satılmaktadır."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
potato seed
potato seed - 4 yıl Önce

Dier Sir or Madam.
Good efternoon. I am a Farmer from Bulgaria. I lock after 40 hectara land in South part from Bulgaria. I would like to find out the price for your potato seeds.
Can you plese reply to this email or tel. 00359 899943411.

Thank you very much.

Regards.

SIRADAKİ HABER

banner137